Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 octombrie 2022, 11:00 Natura şi turismul views 9897
Trenul Chișinău-București va avea alt grafic de circulație!
30 octombrie 2022, 11:00 Natura şi turismul views 9897

Trenul Chișinău-București va avea alt grafic de circulație!

Începînd cu data de 11 decembrie, trenul internațional 105\106 Chișinău-București va circula zilnic, în loc de 3 ori pe săptămînă.

Despre acest lucru a anunțat șeful Serviciului călători al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată a Moldovei", Constantin Pavlov, menționînd că baza acestei decizii este creșterea numărului de călători cu acest tren, care este de 2-3 ori mai mare decît indicatorii de dinaintea pandemiei, transmite Noi.md .

"În ceea ce privește trenul Chișinău-București, aici răspundem cererii, există o cerere de circulație zilnică, există pasageri – noi facem tot posibilul pentru a satisface această cerere", a spus Constantin Pavlov.

Potrivit acestuia, în fiecare vagon al trenurilor Chișinău-București și Chișinău-Socola (Iași) există wi-fi, deocamdată doar pe teritoriul Republicii Moldova, dar se lucrează pentru ca acest serviciu să oferit pe întregul traseu.

În plus, începînd cu 11 decembrie, la cumpărarea unui bilet pentru copii în trenul Chișinău-București, vîrsta copilului va fi mărită pînă la 6-15 ani (în loc de 4-12 ani), se va acorda o reducere și pentru grupuri de 6 sau mai multe persoane. Cei care doresc să călătorească în vagon SV fără însoțitor de călătorie, va fi accesibil tariful SINGLE.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , tren , București

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1448
Populația:
770 locuitori

Făgureni este un sat din cadrul oraşului Străşeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Strășeni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 770 locuitori. Satul Făgureni a fost menționat documentar în anul 1448 cu numele Curluceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.