Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 august 2022, 13:30 Rîuri views 2194
Avertizarea hidrologică de scurgere scăzută a fost extinsă pînă la 15 august
Foto: publika.md
07 august 2022, 13:30 Rîuri views 2194

Avertizarea hidrologică de scurgere scăzută a fost extinsă pînă la 15 august

Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru perioada de pînă la 15 august mai multe avertizări, inclusiv Cod Roşu de scurgere scăzută.

„În legătură cu lipsa precipitațiilor, precum și din cauza temperaturilor ridicate, în intervalul 5-15 august, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în rîurile Republicii Moldova se va menține scurgerea scăzută a apei (cu excepția unor afluenți de stînga ai Nistrului)”, indică SHS.

Conform sursei citate, aceasta va constitui: Cod Galben în fluviul Nistru – 35-50% din valorile medii multianuale lunare; Cod Portocaliu în rîul Prut – 15-30% din valorile medii multianuale lunară; Cod Portocaliu în râurile mici – 10-20% din valorile medii multianuale lunare; Cod Roşu pe unele rîuri mici – 0-10%.

În context, autoritățile solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

În următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării se vor înregistra pînă la 35 de grade Celsius, fiind activ Codul Galben de caniculă.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
397 locuitori

Saharna este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, satul este situat la o distanță de 7 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 397 de oameni.  Prima atestare documentară a satului Saharna datează din 24 ianuarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.