Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 august 2022, 11:30 Flora şi fauna Moldovei views 2112
Grădina Zoologică va relua excursiile gratuite pentru copiii
Foto: stiri.md
06 august 2022, 11:30 Flora şi fauna Moldovei views 2112

Grădina Zoologică va relua excursiile gratuite pentru copiii

La Grădina Zoologică din Chișinău vor fi reluate excursiile gratuite pentru copiii din familiile social-vulnerabile, începînd cu luna septembrie. Pentru programare, reprezentanții grupurilor trebuie să contacteze administrația grădinii în prealabil.

„Un grup poate să aibă în jur de 50-60 de persoane. Și noi organizăm ghizii”, a precizat pentru IPN Olga Iuzvac, șefa Secției științifico-educaționale a Grădinii Zoologice.

Ghizii le povestesc copiilor despre lumea animalelor sălbatice. „Le povestim copiilor despre animalele din colecția noastră: despre istoria fiecăruia, numele, cum a ajuns la noi, care este caracterul, specificul întreținerii la Grădina Zoologică și în natură. Încercăm să promovăm mesajul important de a păstra natura”, a spus Olga Iuzvac.

La Grădina Zoologică din Chișinău sînt în jur de 1100 de animale și păsări, care reprezintă peste 130 de specii. „Am planificat să achiziționăm un urs, dar deocamdată nu putem face acest lucru din cauza problemelor cu hotarele. Acum trebuie să ne gîndim cum vor ierna animalele, pentru cine și ce putem construi. În plus, vrem să transferăm tigroaica într-o altă volieră deoarece cel cea unde este acum e foarte mică”, a spus Ana Șvedcenco, director-adjunct pentru sectorul zooveterinar.

Întreprinderea municipală „Grădina Zoologică” este unica instituție de profil din țară, fiind un adevărat centru de studii și cercetări, instruire și educație, odihnă și agrement.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gradina zoologica , excursie , gratuit , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1974 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrosu și Todireşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Anenii Noi și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1974 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.