Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 august 2022, 11:30 Flora şi fauna Moldovei views 3455
Grădina Zoologică va relua excursiile gratuite pentru copiii
Foto: stiri.md
06 august 2022, 11:30 Flora şi fauna Moldovei views 3455

Grădina Zoologică va relua excursiile gratuite pentru copiii

La Grădina Zoologică din Chișinău vor fi reluate excursiile gratuite pentru copiii din familiile social-vulnerabile, începînd cu luna septembrie. Pentru programare, reprezentanții grupurilor trebuie să contacteze administrația grădinii în prealabil.

„Un grup poate să aibă în jur de 50-60 de persoane. Și noi organizăm ghizii”, a precizat pentru IPN Olga Iuzvac, șefa Secției științifico-educaționale a Grădinii Zoologice.

Ghizii le povestesc copiilor despre lumea animalelor sălbatice. „Le povestim copiilor despre animalele din colecția noastră: despre istoria fiecăruia, numele, cum a ajuns la noi, care este caracterul, specificul întreținerii la Grădina Zoologică și în natură. Încercăm să promovăm mesajul important de a păstra natura”, a spus Olga Iuzvac.

La Grădina Zoologică din Chișinău sînt în jur de 1100 de animale și păsări, care reprezintă peste 130 de specii. „Am planificat să achiziționăm un urs, dar deocamdată nu putem face acest lucru din cauza problemelor cu hotarele. Acum trebuie să ne gîndim cum vor ierna animalele, pentru cine și ce putem construi. În plus, vrem să transferăm tigroaica într-o altă volieră deoarece cel cea unde este acum e foarte mică”, a spus Ana Șvedcenco, director-adjunct pentru sectorul zooveterinar.

Întreprinderea municipală „Grădina Zoologică” este unica instituție de profil din țară, fiind un adevărat centru de studii și cercetări, instruire și educație, odihnă și agrement.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gradina zoologica , excursie , gratuit , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
2143 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Făleşti. Izvoare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2143 de oameni. Satul Izvoare a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.