Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
02 august 2022, 13:30 Natura şi turismul views 2618
Miodrag Popovic:
Foto: serbja.ru
02 august 2022, 13:30 Natura şi turismul views 2618

Miodrag Popovic: "Dacă la Belgrad s-ar deschide un restaurant cu bucătărie moldovenească, ar exista un mare interes pentru el"

Vara este perioada călătoriilor. Printre numeroasele oferte turistice, Serbia rămîne o țară pentru care interesul compatrioților noștri este în creștere.

La întrebările site-ului Noi.md a răspuns Miodrag Popovic, Directorul interimar al Organizației turistice din Belgrad.

În recentul său interviu acordat portalului nostru, Ambasadorul Serbiei în Republica Moldova a menționat că tot mai mulți turiști moldoveni aleg țara dumneavoastră ca destinație turistică. Ne puteți spune mai multe despre aceasta? În ce perioadă a crescut fluxul de călători?

Ținînd cont de faptul că pînă nu demult Serbia era o destinație turistică relativ necunoscută în Moldova, se observă o creștere considerabilă a numărului de turiști din țara dumneavoastră, în primul rînd datorită activității Ambasadei noastre la Chișinău, precum și a interesului generat de campaniile noastre online. Aceste campanii au fost intensificate în special în perioada pandemiei, cînd aceasta era unica modalitate de a comunica cu piețele.

Ce loc ocupă Moldova în fluxul total al turiștilor din țările CSI, comparativ cu anii precedenți?

Cei mai mulți turiști vin la noi din Rusia, urmată de Belarus și Ucraina. Turiștii din Moldova ne-au "descoperit" abia recent, astfel că în viitor ne așteptăm la un număr semnificativ de oaspeți.

Muzeul Național al Serbiei (Belgrad)

Continuarea interviului citiți pe Noi.md.

 

 

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Serbia , turism , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2171 locuitori

Grozeşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Grozeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2171 de oameni. Satul Grozești a fost menționat documentar în anul 1479.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.