Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
08 aprilie 2013, 09:19 Natura şi turismul views 11335
08 aprilie 2013, 09:19 Natura şi turismul views 11335

Avertizare hidrologică! COD GALBEN

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de cod galben. 

Mesaj 1: 
În legătură cu trecerea fazei a doua a Apelor Mari de Primăvară, în r. Prut în intervalul 5-8 aprilie va continua creşterea nivelului apei, iar creşterea generală faţă de cel din 1 aprilie va constitui pe sectorul s.Crivaor.Costești 1,5-2,2 m.
Izolat este posibilă ieşirea apei în luncă din raionul Briceni.

 

Mesaj 2:
În legătură cu trecerea fazei a doua a Apelor Mari de Primăvară şi mărirea în continuare a deversării apei din lacul de acumulare Dnestrovsk (r. Nistru) pînă la 1100 m3/s, în intervalul 5 - 15 aprilie, va continua creşterea nivelului apei, iar creşterea generală faţă de cel din 2 aprilie va constitui:
- pe sectorul or. Otacior.Dubăsari – 2,0-3,0 m;
- pe sectorul or.Dubăsari - braţul Turunciuc – 3,0-3,5 m;
- pe sectorul braţul Turunciuc – gura de vărsare a rîului - 1,5-2,5 m.
Pe unele sectoare ale rîului se prevede ieşirea apei în luncă și subinundarea parţială a terenurilor agricole din raionul Ştefan – Vodă.

COD GALBEN: Condiţiile vremii sînt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vîntului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în rîuri şi rîuleţe etc.) sînt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Cuvinte cheie:

natura , avertizare , riuri , meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
333 locuitori

Pripiceni-Curchi este un sat din cadrul comunei Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina. Satul Pripiceni-Curchi este situat la o distanță de 23 km de orașul Rezina și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 333 de oameni. Satul a fost înființat în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.