Spre compartiment: Natura şi turismul
01 februarie 2022, 12:30 Natura şi turismul views 2347
Ai planificată o călătorie în Italia, Bulgaria, Albania sau Macedonia de Nord? Ce trebuie să știi
01 februarie 2022, 12:30 Natura şi turismul views 2347

Ai planificată o călătorie în Italia, Bulgaria, Albania sau Macedonia de Nord? Ce trebuie să știi

Alertele de călătorie pentru mai multe state, valabile pentru cetățenii Republicii Moldova au fost actualizate, conform situației din 31 ianuarie curent, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ce trebuie să știți dacă planificați să călătoriți în Italia, Bulgaria, Albania sau Macedonia de Nord și care sînt condițiile de intrare și/sau tranzitare a statelor vedeți mai jos, notează Noi.md cu referire la agora.md.

Italia

Autoritățile italiene au prelungit valabilitatea restricțiilor impuse anterior, atît pentru intrarea, cît și pentru întoarcerea în țară, pînă la data de 15 martie 2022.

Republica Moldova rămîne în „lista E”. Turismul pentru persoanele care vin din țările din această listă este interzis.

Astfel, persoanele care vin sau au tranzitat în ultimele 14 zile Republica Moldova (indiferent de cetățenie), vor putea intra în Republica Italiană doar pentru anumite motive: de muncă; urgență absolută; motive de sănătate; de studiu; întoarcerea acasă, la domiciliu sau la reședință; etc.

Bulgaria

Începînd cu 1 februarie 2022, Republicii Moldova fost introdusă în „zona roșie”. Cetățenii Republicii Moldova în continuare au dreptul de a intra pe teritoriul Bulgariei, dar cu condiția deținerii certificatului digital COVID.

Drept certificat COVID servesc următoarele documente:

• Document care atestă finalizarea schemei de vaccinare contra COVID-19.

• Un certificat digital UE valid care atestă vindecarea

• Document care atestă rezultatul negativ la testul molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau cu rezultatul negativ al unui test antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, efectuat cu maximum 48 de ore de la data indicată în document.

Albania

Începînd cu 6 septembrie 2021, pentru a putea intra în Republica Albania pe cale terestră, maritimă sau aeriană, toate persoanele trebuie deţină în posesie unul din documentele menţionate:

• Pașaport de vaccinare, care este valabil cel puţin 14 zile după administrarea celei de-a doua doze de vaccin;

• Test PCR efectuat cu pînă la 72 de ore înainte de intrare;

• Test rapid de antigen efectuat în 48 de ore înainte de intrare;

• Document valid care demonstrează trecerea prin boala Covid-19 sau recuperare de la Covid-19 în ultimele 6 luni pînă la data intrării în Albania.

Macedonia de Nord

Nu sînt interdicții de intrare pentru cetățenii străini, inclusiv pentru cetățenii Republicii Moldova. Accesul tuturor cetățenilor străini este permis în Macedonia de Nord doar dacă prezintă unul din următoarele documente:

• certificat de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 cu ambele doze;

• certificat/adeverință medicală în cazul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru care nu au trecut mai mult de 45 de zile de la data vindecării;

• rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maxim 72 de ore înaintea intrării în Macedonia de Nord;

• rezultat negativ al unui test antigen, efectuat cu maxim 48 de ore înaintea intrării în țară;

Cetățenii străini care nu prezintă unul dintre documentele de mai sus la intrarea în Macedonia de Nord vor intra 7 zile în carantină, pe cheltuială proprie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

calatorie , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
915 locuitori

Mireşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mireşti și Chetroşeni. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 915 oameni. Satul Mirești a fost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.