Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
17 decembrie 2021, 17:00 Natura şi turismul views 2552
Moldova - preferata rușilor pentru vacanța de iarnă
17 decembrie 2021, 17:00 Natura şi turismul views 2552

Moldova - preferata rușilor pentru vacanța de iarnă

În Rusia, Moldova este printre cele mai populare țări de călătorie în perioada sărbătorilor de iarnă, relatează Noi.md.

Potrivit RIA Novosti, serviciul Yandex.Călătoriile a determinat rutele pe care le aleg să călătorească turiștii ruși individuali în perioada sărbătorilor de iarnă.

Analiștii au studiat datele privind căutarea și rezervarea biletelor de avion și au aflat că cele mai populare țări sînt: Turcia, Armenia și Moldova, iar cele mai populare orașe sînt: Istanbul, Erevan și Chișinău.

Cu excepția țărilor vecine, primele pe listă se află: Turcia, Emiratele Arabe Unite, Ungaria, Egipt și Bulgaria, iar dintre orașe — Istanbul, Antalya, Dubai, Budapesta și Sharm El-Sheikh.

Printre orașele rusești în clasamentul celor mai populare, în mod tradițional sînt Moscova, Sankt Petersburg și Soci.

Comparativ cu anul trecut, numărul utilizatorilor care intenționează să zboare în perioada sărbătorilor de iarnă a crescut cu un sfert. În același timp, numărul călătoriilor în Rusia a crescut cu 14%. Nul acesta sînt de cinci ori mai mulți doritori de a pleca în străinătate. Acum, cota lor reprezintă 11% din toți călătorii "de Anul Nou". Anul trecut, mulți au refuzat turneele din cauza restricțiilor pandemice.

Călătoria atît în Rusia, cît și în străinătate va dura aproximativ o săptămînă. Prețul mediu al biletelor de avion în țară în ambele direcții pentru anul curent a crescut cu 28% - pînă la 13 mii de ruble. În străinătate el a crescut cu 8% - pînă la 28 de mii de ruble.

Următoarele articole s-ar putea să îți fie de folos în acest weekend:

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , turism , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
904 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Unteni, Horeşti și Lucăceni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Horeşti a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.