Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 decembrie 2021, 15:00 Natura şi turismul views 3912
Cum pot afla cetățenii moldoveni dacă au interdicție de a intra în UE?
11 decembrie 2021, 15:00 Natura şi turismul views 3912

Cum pot afla cetățenii moldoveni dacă au interdicție de a intra în UE?

Centrul comun de Vize din cadrul Ambasadei Ungariei în Moldova oferă cetățenilor Moldovei posibilitatea unică de a afla dacă au interdicție de intrare în UE, care sînt motivele interdicției și condițiile pentru ridicarea interdicției pentru fiecare stat.

Despre aceasta a relatat pentru Noi.md Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Excelența Sa domnul Sándor Szabó.

El a menționat că acest Centru, deschis în urmă cu 14 ani la Chișinău (25 aprilie 2007), își continuă activitatea, însă, odată cu liberalizarea regimului de vize pentru deținătorii de pașaport biometric moldovenesc (2014), numărul solicitărilor de viză a scăzut treptat.

Centrul Comun de Vize reprezintă 16 state membre Schengen, astfel încît cetățenii din țările terțe care au nevoie de viză pot apela în continuare la Ambasada noastră, unde este amplasat acest centru.

La Ambasada sînt disponibile și serviciile consulare obișnuite, de exemplu legalizarea traducerilor și alte servicii notariale. Trebuie să menționez că, din cauza COVID-19, am aplicat și diferite măsuri de protecție a sănătății în timpul muncii de zi cu zi: programarea la serviciile consulare este posibilă doar online, sau telefonic (detaliile pot fi găsite pe site-ul nostru), doar un client sau o familie în același timp se poate afla la sediul consular, purtarea măștii și utilizarea dezinfectantului pentru mîini este obligatoriu.

În același timp, Centrul comun de Vize din cadrul Ambasadei Ungariei în Moldova oferă cetățenilor Moldovei posibilitatea unică de a afla dacă au interdicție de intrare în UE, care sînt motivele interdicției și condițiile pentru ridicarea interdicției pentru fiecare stat.

”Această posibilitate încă există în diverse circumstanțe. Motivele interdicției de intrare sînt numeroase și diferite. De obicei, o interdicție de intrare se aplică atunci cînd cetățeanul țării terțe nu a respectat regulele de intrare, călătorie sau ședere. În cazul abaterilor minore, restricțiile pot fi ridicate prin plata amenzii”, a menționat Sándor Szabó.

La întrebarea, dacă se pot adresa Ambasadei pentru servicii consulare cetățenii care locuiesc pe malul stîng al Nistrului și care au pașapoarte ucrainene sau rusești, diplomatul a menționat că, practic, cetățenii oricărei țări se pot adresa Ambasadei noastre pentru servicii consulare, dacă au reședința legală în Republica Moldova, sau dacă s-au confruntat cu o situație de forță majoră.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

UE , interdicţie , calatorie , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1461 locuitori

Slobozia-Cremene este un sat din cadrul comunei Vărăncău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Soroca și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1461 de oameni. Satul Slobozia-Cremene a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.