Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 noiembrie 2021, 12:00 Natura şi turismul views 2290
Copaci de salcîm, tăiați ilegal la Basarabeasca
23 noiembrie 2021, 12:00 Natura şi turismul views 2290

Copaci de salcîm, tăiați ilegal la Basarabeasca

Inspecția pentru Protecția Mediului Basarabeasca a efectuat mai multe razii în condițiile situației excepționale pe piața gazelor naturale, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Primarul localității Sadaclia a sesizat inspectorii de mediu precum că un cetățean a pășunat ilegal ovine pe poligonul de deșeuri și a vătămat mai mulți copaci recent plantați.

Pe lîngă acest caz, inspectorii au mai constatat că în extravilanul localității au fost tăiați 20 de copaci de salcîm, cu diametrul aproximativ de 10-20 cm.

Pe cazurile date s-a inițiat procedura contravențională cu identificarea făptuitorului și atragerea la răspundere.

Potrivit Codului Contravențional, tăierea ilegală sau vătămarea arborilor și arbuștilor pînă la gradul de încetare a creșterii lor ori vătămarea arborilor și arbuștilor care nu întrerupe creșterea lor se sancționează cu amendă de la 1.200 la 1.500 de lei aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore, cu amendă de la 12.000 la 15.000 de lei aplicată persoanei juridice.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copac , Defrișare , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
177 locuitori

Grinăuţi este un sat din cadrul comunei Mihălăşeni, raionul Ocniţa. Satul Grinăuți este situat la o distanță de 12 km de orașul Ocnița și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grinăuți datează din anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.