Spre compartiment: Natura şi turismul
06 octombrie 2021, 10:30 Natura şi turismul views 2593
Patru rute turistice noi ar putea conecta ambele maluri ale rîului Nistru
06 octombrie 2021, 10:30 Natura şi turismul views 2593

Patru rute turistice noi ar putea conecta ambele maluri ale rîului Nistru

Patru rute turistice ar putea conecta Republica Moldova și Ucraina, promovînd turismul din bazinul rîului Nistru la nivel european, și nu numai.

Aceasta este principala concluzie a unei mese rotunde desfășurate pe 1 octombrie 2021, care a întrunit la Orhei peste 20 de reprezentanți ai asociațiilor de profil și operatorilor de turism din Republica Moldova și Ucraina.

Evenimentul, cu genericul „Turismul durabil ca forță motrice pentru dezvoltarea regională: experiența Republicii Moldova și a Ucrainei”, a fost organizat cu suportul Programului Uniunii Europene „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, care contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale rîului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

Fiecare din cele patru trasee noi are o tematică distinctă și va conecta Republica Moldova, inclusiv regiunea din stînga Nistrului și Ucraina.

Cetățile medievale: Soroca, Tighina și Hotin;

Vinăriile „Buchetul Moldovei” din localitățile GrădinițaLeuntea și Dubăsari – Muzeul Sticlei din Tîrnăuca – vinăria „Kvint” din Tiraspol – cramele din regiunea Odessa, Ucraina;

Turismul rural-ecologic: Orheiul Vechi, stațiunile din Criuleni de pe malul stîng al Nistrului și pensiunile din regiunea Odessa, Ucraina.

Locurile spirituale, cum ar fi mănăstirea de la Chițcani, mănăstirea „Marta și Maria” din Hagimus, catedrala Nașterii Domnului din Tiraspol și mănăstirea-cetate din Ismail, Ucraina.

Participanții la masa rotundă au semnat o rezoluție, care prevede angajamentul de a promova rutele comune.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , Ucraina , Nistru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1671 locuitori

Cajba este un sat şi comună din raionul Glodeni. Cajba este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1671 de oameni. Satul Cajba a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.