Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
31 mai 2021, 12:00 Natura şi turismul views 2690
Au mers pe jos 103 km: R. Moldova, inclusă în Cartea Recordurilor Guinness
31 mai 2021, 12:00 Natura şi turismul views 2690

Au mers pe jos 103 km: R. Moldova, inclusă în Cartea Recordurilor Guinness

Peste 100 de kilometri pe jos în 24 de ore. Ghidul şi sportivul Fiodor Evstigneev a organizat inedita excursie pe traseul Comrat - Cimișlia - Hîncești - Chișinău cu scopul de a include Moldova în Cartea Recordurilor Guinness.

Până în prezent, acest record pentru cea mai lungă excursie fără mașină este național și va deveni mondial mai târziu, după verificarea documentelor, și în termen de șase luni va fi inclus în Cartea Recordurilor Guinness.

Excursia a început la ora 5 dimineața pe 29 mai, la Comrat, și s-a încheiat la ora 5 dimineața, pe 30 mai, la Chișinău. La eveniment au participat șase persoane, care au mers pe traseul: Comrat, Cimișlia, Hîncești și Chișinău. Pe tot parcursul călătoriei, participanții s-au oprit la obiectivele turistice pentru a-și învăța istoria și a se relaxa.

Participanții la excursie au petrecut 24 de ore fără somn. La cursă au fost invitați câțiva experți din industria turismului, care au înregistrat rezultatul pentru Cartea Recordurilor Guinness.

Tinerii nu se opresc aici și planifică să ducă din nou R. Moldova în Cartea Recordurilor Guiness, lucru ce va spori interesul pentru țara noastră și va contribui la dezvoltarea turismului.

La stabilirea acestui record, participanții au fost ajutați de National Records Agency (Agenția Națională de Înregistrări), care stabilește toate recordurile din Moldova și întocmește toată documentația necesară.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

record , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1592-1593
Populația:
486 locuitori

Boşerniţa este un sat în componența oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul este amplasat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 2 km de orașul Rezina și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 486 de locuitori. Prima atestare documentară certă a satului datează din anii 1592-1593, cu denumirea Borcești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.