Spre compartiment: Natura şi turismul
21 mai 2021, 18:00 Natura şi turismul views 4034
Mănăstire de lux. Biserică în groapă. Nistrul Orb. Noul
21 mai 2021, 18:00 Natura şi turismul views 4034

Mănăstire de lux. Biserică în groapă. Nistrul Orb. Noul "Traseu pentru Weekend"

A fost lansat al treilea episod a proiectului "Traseu pentru Weekend", în cadrul căruia sînt prezentate locuri interesante de vizitat în weekend.

Proiectul a fost lansat de directorul companiei ArtMarket, Andrei Elistratov, în colaborare cu Feodor Evstigneev și SidDrone Movies & more, cu sprijinul DAAC Hermes și Land Rover Moldova.

Scopul proiectului "Traseu pentru Weekend" este de a aduna cît mai multe locuri interesante din Moldova pentru a le vizita în weekend, de a crea opțiuni pentru acele trasee pe care cetățenii vor dori să le exploreze individual.

În cadrul celei de-a treia ediții a proiectului, spectatorii vor putea vedea imensa mănăstire "Marta și Maria" cu un teritoriu frumos lîngă satul Hagimus, o biserică veche, monumentul primului tractor și cel mai mare elevator de cereale din Moldova. Toate aceste trei obiecte interesante sînt situate în Căușeni.

În același timp, biserica, care este considerată una dintre cele mai vechi biserici din Moldova, este unică prin faptul că este pe jumătate în pămînt, deoarece, potrivit legendei, tătarii au permis construcția acesteia doar cu condiția ca ea să nu fie mai înaltă decît un călăreț pe cal. În același timp, elevatorul din Căușeni nu este doar cel mai mare din Moldova, ci și aal treilea ca mărime din lume și a fost fondat de investitorul american Kelly Granes, care se număra printre 10 cei mai bogați oameni din SUA.

Drumul participanților a trecut prin satul Grădinița, unde există o vinărie de familie și unde se distra însuși Pușkin, prin satul Leuntea cu vedere spre Nistrul Orb și ”Livada turcească”. Ei au trecut prin satul Talmaza și au ajuns în satul Cioburciu, unde au găsit pe Nistru un loc perfect pentru odihnă! În plus, participanții la proiect au vizitat memorialul ”Înălțimea Lomakin” de lângă Răscăieți, iar la kilometrul 86 - ultimul punct al traseului, a fost vinăria din preajma satului Crocmaz.

 

Cuvinte cheie:

calatorie , DAAC Hermes , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
7430 locuitori

Peresecina este un sat şi comună din raionul Orhei. Peresecina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume amplasat intr-o regiune colinară şi de şes, pe rîul Ichel, de-a lungul şoselei dintre Orhei şi Chișinău. Distanţa pînă la Chișinău este de 28 km, până la Orhei 18 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 7430 de oameni. Prima atestate documentară a satului datează din 4 mai 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.