Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
25 martie 2021, 17:05 Flora şi fauna Moldovei views 3822
Voluntarii, invitați să participe la o acțiune de plantare a copacilor la Vărzărești, Nisporeni ©
25 martie 2021, 17:05 Flora şi fauna Moldovei views 3822

Voluntarii, invitați să participe la o acțiune de plantare a copacilor la Vărzărești, Nisporeni ©

O acțiune amplă de plantare a arborilor va avea loc în acest weekend, 27 - 28 martie, în comuna Vărzărești, raionul Nisporeni.

Voluntarii sînt așteptați sîmbătă, cu începere de la ora 10:00 lîngă Cimitirul Eroilor, c. Vărzărești, r. Nisporeni. Evenimentul este la cea de-a treia ediție și este organizat de echipa ARBORETUM.LIVE.

"Scopul acestei plantări nu este doar pădurea în sine, pentru a proteja terenul de eroziuni și a purifica aerul, dar un factor important de care s-a ținut cont, este trezirea izvoarelor subterane din localitate pentru reanimarea bazinului Rîului Lăpușnița, care se află într-o profundă degradare în ultimii ani", spune organizatorii.

Aceasta este cea de-a treia ediție de plantare a copacilor, avînd susținerea financiară a Programului de Granturi Mici GEF, implementat de PNUD Moldova.

 

Cuvinte cheie:

Nisporeni , copac , voluntari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
346 locuitori

Horodca este un sat din cadrul comunei Drăguşenii Noi, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Hîncești și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.