Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
22 noiembrie 2012, 10:51 Natura şi turismul views 12805
22 noiembrie 2012, 10:51 Natura şi turismul views 12805

O furtună magnetică de proporţii va lovi Pămîntul în următoarele ore


Foto: gismeteo.ua

O furtună magnetică de proporţii va lovi Pămîntul în următoarele ore. Unul dintre observatoarele NASA a surprins cum discul solar a aruncat un nor de particule încinse către planeta noastră. Aceste particule vor bombarda Terra pe 23 noiembrie, scrie utro.ru.

Potrivit NASA, Soarele a erupt, marţi, iar explozia a fost uriaşă. Furtuna magnetică ar putea perturba sateliţii de comunicaţii şi, în unele cazuri, alimentarea cu energie electrică.

Partea spectaculoasă vor fi aurorele boreale. Tot experţii NASA au anunţat că e abia începutul unui aşa-numit sezon de explozii solare. Se vor ţine lanţ în următoarele luni, iar punctul culminant va fi în 2013.

Însă Pămîntul e protejat de cîmpul magnetic. El oprește cantitatea de plasmă, care poate să pătrundă numai în atmosfera de la poli la o intensitate mare. Primele afectate sînt sistemele de comunicații prin satelit și cele de ghidaj ale avioanelor.

Cuvinte cheie:

soare , Pamint

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
494 locuitori

Elizavetovca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Elizavetovca şi Boroseni. Satul Elizavetovca este situat la o distanţă de 12 km de oraşul Donduşeni şi la 251 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 494 oameni. Satul Elizavetovca a fost atestat documentar la 8 august 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.