Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
10 noiembrie 2012, 10:05 Natura şi turismul views 4388
10 noiembrie 2012, 10:05 Natura şi turismul views 4388

Lacul de acumulare Costești-Stînca se va umple cu pește

Astăzi, lacul de acumulare Costești-Stînca va fi populat cu circa 20 de tone de puiet de pește.Acțiunea de repopulare se va desfășura cu începere de la ora 12:00 și va presupune eliberarea în apele lacului de acumulare a 20,5 tone de puiet de pește cu vîrsta de doi ani de speciile Carp (8 t) și Sînger/Novac (12,5 t) în sumă totală de 592 500 lei.

O procedură similară de repopulare cu puiet de pește a lacului de acumulare Dubăsari s-a efectuat pe 3 noiembrie.

Măsurile ameliorativ-piscicole se desfăşoară în scopul minimizării influenţei factorilor care acţionează negativ asupra reproducerii, conservării şi utilizării raţionale a resurselor biologice acvatice. În acest sens, pentru menţinerea diversităţii ihtiofaunei, de către Serviciul Piscicol anual sînt populate bazinele acvatice piscicole naturale cu puiet de specii valoroase de peşti (Crap, Novac, Sânger, Cosaş).

Repopularea obiectivelor acvatice naturale cu puiet de pește se efectuează în baza unui proiect finanțat din sursele Fondului Ecologic Național, în valoare de 1 387 000 lei.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
57 locuitori

Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.