Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 octombrie 2012, 11:56 Natura şi turismul views 12955
11 octombrie 2012, 11:56 Natura şi turismul views 12955

Pînă la sfîrșitul anului în Carpați poate avea loc un cutremur puternic

Oamenii de știință români cred că pînă la sfîrșitul anului în Carpați poate avea loc un puternic cutremur. Această declarație a fost făcută de către directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pămîntului, Mircea Rădulean, anunță MOLDNEWS.

El a spus că aproape zilnic sînt fixate două sau trei cutremure mici în zona activă Vrancea și este probabil că pănă la sfîrșitul anului se va produce un seism de 7 grade pe scara Richter.

"Este posibil ca în 2012 să se producă un cutremur puternic. La fel de bine ar putea să nu se întîmple, dar trebuie să fim întotdeauna pregătiți. În orice moment s-ar putea întîmpla un cutremur. Evident, că zona Vrancea este seismic activă și tensionată tectonic ", - a spus el.

Mircea Rădulean a adăugat că "forțele acumulate sînt foarte mari", iar atunci cînd ultimele bariere care rezistă vor cădea, se va produce o mișcare, care va declanșa un cutremur, dar nu poate fi exact prezis momentul  cînd se va produce fenomenul.

Potrivit experților, un cutremur de 7 grade va produce distrugeri considerabile în București.

Cuvinte cheie:

cutremur , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
2537 locuitori

Cîrpeşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Cîrpeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2537 de oameni. Satul Cîrpeşti a fost menționat documentar în anul 1469.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.