Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 mai 2019, 16:45 Natura şi turismul views 18815
Cod Galben de intensificări ale vîntului
07 mai 2019, 16:45 Natura şi turismul views 18815

Cod Galben de intensificări ale vîntului

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, pentru azi şi mîine, Cod Galben de intensificări ale vîntului.

Potrivit meteorologilor, în perioada 7-8 mai, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vîntului nord-vestiс, în rafale de până la 15-18 metri pe secundă.

În acest context, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sînt copaci uscaţi sau fire electrice de înaltă tensiune. La rîndul lor, şi angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare vor întreprinde măsuri sporite de fluidizare a circulației rutiere și prevenire în trafic a incidentelor cu consecințe grave.

Odată cu intensificarea vîntului, vremea se va răci puţin. Conform datelor SHS, în următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării, valorile termice vor ajunge pînă la 4 grade Celsius, noaptea, şi pînă la 12-19 grade, ziua. De asemenea, în perioada de referinţă, în mare parte a ţării se prevăd ploi. Spre sfîrşitul săptămînii vremea se va încălzi, iar termometrele vor indica ziua pînă la 25 de grade de căldură.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sînt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Cod Galben , vînt , vremea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
22 locuitori

Vadul-Leca Nou este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 40 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Vadul-Leca Nou a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.