Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
10 august 2012, 16:30 Natura şi turismul views 5713
10 august 2012, 16:30 Natura şi turismul views 5713

Ploi şi temperaturi scăzute vor fi înregistrate pe întreg teritoriu al Moldovei

Vicedirectorul Serviciului hidrometeorologic de stat, Elina Pleşca, a comunicat pentru NOI.md că, în următoarele zile, vremea va fi determinată de front cu presiune atmosferică scăzută, care se formează deasupra nivelului mării. Temperaturile vor scădea, va fi înnorat, vor cădea ploi însoţite de vînt din nord.

Astăzi, se vor înregistra ploi de scurtă durată, temperatura aerului va oscila ziua între +23 - +28 de grade.

Precipitaţii vor cădea local şi mîine noaptea, în special în partea de sud a republicii. Ziua va fi preponderent senin, iar temperatura aerului va fi de +23 - +28 grade.

Duminica şi luni (12 şi 13 august) ne aşteaptă zile răcoroase. Duminica, pe întreg teritoriu al republicii se aşteaptă ploi cu averse, iar luni – pe alocuri. Vîntul se va intensifica în rafale pînă la 15-19 metri pe secundă. Temperatura aerului în aceste zile va scădea pînă la +18 - +23 grade, iar la nord – pînă la 16 grade.

După 13 august, temperatura aerului pe timp de zi se va stabili la nivel de +22 - +27 grade.

Potrivit prognozelor, caracterul instabil al vremii se va menţine pînă la mijlocul săptămînii viitoare.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
535 locuitori

Tăura Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 1.28 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tăura Veche și Tăura Nouă. Satul Tăura Veche se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 535 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1568 cu denumirea Tăuri.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.