|
Zeci de voluntari au salubrizat zona Ţîpova (Video)
A devenit o tradiţie ca, în fiecare an, voluntari de la mai multe organizaţii din ţară să pună umăr la cea mai mare acţiune ecologică ce se desfășoară la Ţîpova.
Deja pentru al şaptelea an la rînd, tinerii moldoveni se implică activ şi reuşesc să adune zeci de saci plini cu deşeuri, care împînzesc unele dintre cele mai frumoase şi vizitate locuri pitoreşti din ţara noastră.
„Încercăm să aducem un ajutor naturii, fiindcă vedem ce se întîmplă cu rîul Nistru, cu acest mal abrupt – el este folosit în loc de gunoişte. Rîul deja se usucă. Noi trebuie să ne implicăm cu toţii, nu doar oamenii simpli, dar şi autorităţile, fiindcă este un loc simbol, unul care atrage turiştii", a spus preşedintele „Ecodava", Igor Sîrbu.
Un ajutor naturii au adus şi membrii Federaţia „Voievod", care participă activ la astfel de evenimente ecologice.
„Pentru noi deja este o tradiţie ca, împreună cu voluntari de la mai multe organizații, precum sportivi de la Federaţia „Voievod", Fundaţia pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodava", Mişcarea „Urmaşii lui Ştefan" şi alături de partenerii noştri, să venim la Ţîpova ca să facem locurile din ţara noastră să fie mult mai curate. Noi la Ţîpova, pe parcursul a cîţiva ani, am elaborat nişte proiecte destul de interesante. Am reuşit să plantăm un număr impunător de arbori, am reuşit să lichidăm gunoiştile neautorizate", a declarat vicepreşedintele Federaţiei Voievod, Oleg Sclifos.
Organizatorii acestei acţiuni ecologice spun că nici timpul posomorît nu i-a împiedicat pe moldovenii „însetaţi" de curăţenie să vină şi să facă din Ţîpova un punct turistic şi mai atractiv.
„În ciuda timpului urît de afară, toată lumea lucrează, chiar şi copiii. A venit multă lume, rămîne tot mai puţin gunoi, iar acest lucru ne bucură. Aş dori să-i îndemn pe oameni să nu arunce gunoiul la nimereală, indiferent de locul în care s-ar afla", a menţionat co-organizatorul evenimentului, Vladimir Parnov.
„Le sîntem recunoscători tuturor celor care au ales să petreacă această zi de duminică făcînd astfel de acţiuni bune şi utile. Ne-am străduit să organizăm totul bine, astfel încît oamenilor să le fie confortabil şi tuturor să le placă", a adăugat Nina Dimoglo, organizatorul evenimentului.
La final, voluntarii au fost serviţi cu zeamă moldovenească, pregătită de alţi voluntari, care participă activ în cadrul acestor campanii ecologice.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1420
- Populația:
- 663 locuitori
Secăreni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Secăreni și Cornești. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 663 de oameni. Satul Secăreni a fost menționat documentar în anul 1420.
Comentarii
(0)