Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
21 iulie 2012, 09:20 Natura şi turismul views 7541
21 iulie 2012, 09:20 Natura şi turismul views 7541

Nivelul rîului Nistru pe cursul inferior a scăzut dramatic

Nivelul rîului Nistru, pe cursul inferior a scăzut în mod semnificativ, deoarece Centrala hidroelectrică de la Dubăsari, în ultimele zile deversează nu mai mult de 160 de metri cubi de apă pe secundă, informează agenția "Novii reghion".

Аstăzi volumul de apă este suficient doar pentru răcirea generatoarelor staţiei.

Cauzele acestei situaţii, spun expertii, rezidă în faptul că în Munţii Carpaţi cantitatea de zăpadă este minimă şi nu au avut loc ploi abundente. Deversările de apă nu sînt suficiente pentru a menţine nivelul necesar la rezervorul de la  Novo-Dnestrovsc, care este situat în amonte în Ucraina.

Centrala hidroelectrică de la Dubăsari acum funcţionează în regim normal, dar produce cu 2 milioane kW / h de energie electrică mai puțin decît ar putea.

Potrivit specialiştilor, o situaţie similară pe Nistru a fost ultima dată 10 ani în urmă.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1202 locuitori

Ciorna este un sat din cadrul oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul Ciorna este situat pe malul drept al rîului Nistru, la gura afluentului Ciorna, la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1202 locuitori. Prima atestare documentară a satului Ciorna din ținutul Soroca datează din anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.