Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 iulie 2012, 12:35 Natura şi turismul views 10063
13 iulie 2012, 12:35 Natura şi turismul views 10063

Greenpeace trage un semnal de alarmă: Odesa şi Marea Neagră în pericol

Foto: wikimedia.org

Inundaţiile produse ca urmare a ploilor torenţiale din ultimele 24 de ore la Odesa ar putea duce la o poluare gravă a Mării Negre, a declarat directorul Greenpeace pentru Rusia, Ivan Blokov, care atrage atenţia asupra unor posibile deversări de substanţe extrem de toxice în urma unor posibile viituri, relatează RIA Novosti, citată MOLDPRES.

Acesta avertizează de asemenea şi în legătură cu sistemul de canalizare şi de epurare a apei uzate, într-o stare precară, în oraşul Odesa, asupra căruia miercuri s-a abătut o furtună puternică însoţită de grindină.

Potrivit Ministerului ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma ploilor torenţiale şi a rafalelor puternice de vînt alimentarea cu energie electrică la Odesa a fost parţial întreruptă.

Zeci de echipe de pompieri au fost trimise miercuri după-amiază să pompeze apa, de peste jumătate de metru, de pe străzile principale ale oraşului, însă au fost inundate şi unele cartiere periferice, unde autoturismele au fost luate de torent.

Meteorologii ucraineni au atenţionat în acest context că vremea nefavorabilă se va extinde în următoarele zile în mai multe regiuni ale Ucrainei, inclusiv în nord şi vest, unde sînt aşteptate ploi, grindină şi rafale puternice de vînt.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1037 locuitori

Orac este un sat şi comună din raionul Leova. Orac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1037 de oameni. Satul Orac a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.