Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
15 noiembrie 2018, 12:00 Natura şi turismul views 9341
Rezervația “Prutul de Jos” a fost înscrisă în Rețeaua mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei
15 noiembrie 2018, 12:00 Natura şi turismul views 9341

Rezervația “Prutul de Jos” a fost înscrisă în Rețeaua mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei

La sediul UNESCO din Paris a avut loc ceremonia de înmânare a Certificatului de înscriere a rezervației "Prutul de Jos" în Rețeaua Mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei. Aceasta este prima Rezervație a Biosferei instituită în R. Moldova, comunică MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, care a fost organizat la 13 noiembrie, ambasadorul Republicii Moldova în Franța, Emil Druc, delegat permanent pe lângă UNESCO, a subliniat importanța înscrierii rezervației "Prutul de Jos" în rețeaua mondială a Rezervațiilor Biosferei, fapt care va contribui la dezvoltarea durabilă a regiunii, dar și la protecția și conservarea florei și faunei din aria protejată, a precizat Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Consiliul Internațional de Coordonare al Programului UNESCO "Omul şi biosfera" (MAB) a aprobat dosarul de înscriere a Rezervației Biosferei "Prutul de Jos" în cadrul reuniunii din Palembang (Indonezia), desfășurată în perioada 23-28 iulie curent. Rețeaua Mondială a Rezervațiilor Biosferei numără în prezent 686 de situri naturale de importanță internațională în 122 de țări.

Crearea primei Rezervaţii a Biosferei din R. Moldova a fost susţinută de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, proiect din cadrul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în programul „Consolidarea reţelei de arii naturale protejate pentru protecţia biodiversităţii şi dezvoltării durabile în regiunea Delta Dunării şi Prutul Inferior – PAN Nature" implementat de Agenția Moldsilva.

Rezervaţia Biosferei "Prutul de Jos" este situată în partea de sud a Republicii Moldova în lunca inundabilă a râului Prut.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

rezervaţie , Prutul de Jos , UNESCO

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1697 locuitori

Chetriş este un sat şi comună din raionul Făleşti. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1697 de oameni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrişul Nou și Chetriş. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 167 km de Chișinău. Satul Chetriș a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.