Spre compartiment: Natura şi turismul
23 aprilie 2018, 15:10 Natura şi turismul views 12280
Acțiune ecologică de amploare a avut loc la Orheiul Vechi (Foto, Video)
23 aprilie 2018, 15:10 Natura şi turismul views 12280

Acțiune ecologică de amploare a avut loc la Orheiul Vechi (Foto, Video)

Peste 200 de voluntari ai mai multor organizații de tineret au desfășurat o amplă acțiune de salubrizare a rezervației naturale „Orheiul Vechi".

Este pentru al cincilea an consecutiv cînd activiștii Fundației „Ecodava", alături de alte cîteva organizații, s-au implicat pentru a curăța zona turistică de deșeuri. Totodată, voluntarii au reușit să planteze circa 800 de copaci de-a lungul albiei rîului Răut.

Organizatorii acțiunii au rămas mulțumiți de rezultat, îndemnînd, la rîndul lor, oamenii să aibă grijă de natură. „A cincea acțiune ecologică a întrunit un număr mare de voluntari din partea mai multor organizații. Aceștia au fost împărțiți în cîteva echipe și au salubrizat zona de deșeuri. Am făcut un lucru bun. Aceste acțiuni devin deja o tradiție. Pe an ce trece, deșeurile sînt tot mai puține și mai puține. Lumea începe să conștientizeze faptul că curățenia trebuie păstrată mai ales în asemenea zone turistice importante. Aducem mulțumiri pentru material săditor proiectului "Million Trees Moldova", a relatat președintele Fundației „EcoDava", Oleg Sclifos.

S-au implicat activ în acțiunea de salubrizare și voluntarii Mişcării de Tineret „Voievod". „Anul acesta este unul deosebit, acțiunea se desfășoară în cadrul Anului Ștefan cel Mare. Este important să facem țara mai curată, să avem grijă de locurile vizitate de turiști, să arătăm țara noastră curată, luminată, să o facem mai verde, să fie o țară ca în rai pentru că avem și o climă deosebită pe aceste meleaguri și locuri fantastice", a relatat Nicolae Pascaru, liderul Mişcării „Voievod".

În cadrul campaniei de salubrizare din acest an, a fost curățată de deșeuri și zona turistică Țîpova. În acest context, circa 2000 de puieţi de salcie şi plop au fost plantaţi sîmbătă, 21 aprilie, în satul Țîpova. În cele două zile de desfășurare a acțiunilor de salubrizare au fost antrenați circa 600 de voluntari.

Seria de evenimente ecologice este organizată de Fundația „EcoDava", cu sprijinul companiei DAAC Hermes, Primăriei Comunei Lalova, Inspecției Ecologice Rezina, Federației de Luptă Națională „Voievod", Gimnaziului comunei Lalova și altor organizații private care au donat puieții pentru plantare.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ecologie , Orheiul Vechi , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
22 locuitori

Lelina este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 22 de oameni. Satul Lelina a fost întemeiat în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.