Spre compartiment: Natura şi turismul
23 martie 2018, 11:40 Natura şi turismul views 18893
Peste Taraclia s-a așternut zăpadă galbenă (Foto)
23 martie 2018, 11:40 Natura şi turismul views 18893

Peste Taraclia s-a așternut zăpadă galbenă (Foto)

Peste Taraclia s-a așternut zăpadă galbenă. Asta după ce rafalele din Sahara au amestecat norii unui front atmosferic cu praf şi nisip, au parcurs kilometri distanță şi apoi au adus ninsoarea colorată în Republica Moldova.

Oricît de ciudat ar suna, este posibil ca în următoarele zile zăpada căzuta în Republica Moldova să capete o nuanţă uşoară de portocaliu.

Acest fenomen este provocat de un ciclon care poate aduce în ţara noastră praf saharian din Africa.

Fenomen asemănător ar putea fi întîlnit și în România zilele acestea, iar în Grecia, pe insula Creta praful portocaliu a acoperit totul.

"Pe nordul, centrul Europei este un aer foarte rece. Din Marea Mediterană ar veni un aer mai cald şi umed, dar întâlnind acest aer rece, precipitaţiile nu sunt sub formă de ploaie, ci sub formă de ninsoare. Acel ciclon foarte activ este un vîrtej care absoarbe aerul de prin împrejurimi şi îl ridică în atmosferă şi poate să absoarbă şi un aer din nordul Africii, un praf saharian, care poate să ajungă până la nivelul norilor sau în nori şi prin precipitare acel aer saharian poate să dea o nuanţă de culoare stratului de zăpadă", a precizat un meteorolog român pentru ziare.com.

Amintim că la această oră, în zonele centrul și sudul țării ninge abundent, iar serviciul hidrometeorologic a anunțat cod galben și se prevăd ninsori puternice, pe jumătatea din teritoriul de sud al țării.

Pe întreg teritoriul țării temperatura medie se va menține scăzută cu 6-8°C față de normele climatologice.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

zapada , Taraclia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.