Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
22 februarie 2018, 16:45 Natura şi turismul views 2434
Veşti bune pentru şoferii de camioane
22 februarie 2018, 16:45 Natura şi turismul views 2434

Veşti bune pentru şoferii de camioane

Serviciul Vamal autorizează din nou ieșirea din țară, prin postul vamal „Costești", a camioanelor fără mărfuri, precum și a mărfurilor și mijloacelor de transport ale titularilor statutului de agent economic. Excepţie fac autocisternele și remorcile de tip termos.

Decizia reluării circulației prin postul vamal „Costești" a respectivelor categorii de unități de transport a fost determinată de necesitatea dispersării fluxurilor de autovehicule marfare de la frontiera moldo-română.

Amintim că traversarea frontierei prin acest post vamal a autocamioanelor cu mărfuri destinate exporturilor a fost sistată pe 10 mai 2010, fiind condiționată, la acea perioadă, de infrastructura deficitară și insuficiența echipamentelor tehnice de control.

Ulterior, repunerea în funcțiune, cu suportul Guvernului SUA, a mai multor echipamente mobile de scanare, dar și diversificarea instrumentelor antifraudă, precum analiza riscurilor, informațiile operative sau controlul chinologic, au făcut posibilă reluarea traficului pentru anumite categorii de automarfare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vama

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2245 locuitori

Tigheci este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cuporani și Tigheci. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2245 de oameni. Satul Tigheci a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.