Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
22 septembrie 2017, 14:15 Natura şi turismul views 4735
Astăzi va avea loc echinocţiul de toamnă
22 septembrie 2017, 14:15 Natura şi turismul views 4735

Astăzi va avea loc echinocţiul de toamnă

Astăzi, 22 septembrie, va avea loc echinocţiul de toamnă al anului 2017, ce reprezintă debutul acestui anotimp din punct de vedere astronomic. Din acest moment, ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă, pînă la solstiţiul de iarnă, marcat pe 22 decembrie.

Echinocțiul de toamnă este momentul în care Soarele trece ecuatorul celest și se îndreaptă spre sud. În această zi, Soarele răsare exact la est și apune exact la vest.

Pînă astăzi, locuitorii Emisferei Nordice a Pământului au avut parte de zile mai lungi decât nopțile. Acest lucru se va schimba începând de mîine, cînd Soarele va străluci din ce în ce mai mult în Emisfera Sudică, unde începe primăvara.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

toamna , echinocțiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
336 locuitori

Floreni este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ungheni și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 336 de oameni. Satul Floreni a fost înființat în anul 1949.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.