Spre compartiment: Natura şi turismul
16 august 2017, 12:35 Resurse acvatice views 5414
Vibrionul holerei, găsit la patru plaje populare
16 august 2017, 12:35 Resurse acvatice views 5414

Vibrionul holerei, găsit la patru plaje populare

În urma depistării vibrionului holerei angajații Centrului de Sănătate Publică au declarat periculoase pentru scăldat patru bazine acvatice din țară.

Centrul de Sănătate Publică a testat calitatea apei la plajele rîului Nistru și lacurile din capitală. În patru dintre ele a fost detectat vibrionul de holeră.

Astfel, nu se recomandă scăldatul în lacul din satul Vatra, în cele din parcurile Valea Morilor și Valea Trandafirilor, precum și în rîul Nistru din regiunea Vadul lui Vodă.

- Săptămîna trecută au fost înregistrate 354 de cazuri de boli diareice acute sau cu 26 de cazuri mai multe decît în perioada precedentă. În același timp, 62,99 la sută dintre toate cazurile au fost înregistrate în rîndul copiilor sub vîrsta de 17 ani. Rata spitalizării a fost de 47,46 la sută, în instituţiile medicale de profil infecţios fiind spitalizaţi 168 de bolnavi, au comunicat reprezentanții Centrului de Sănătate Publică Chișinău.

Se mai menționează că infecţia enterovirală se menţine la acelaşi nivel, înregistrîndu-se 65 de cazuri de îmbolnăviri, inclusiv 11 cazuri înregistrate la copiii.

Recent, din cauza poluării puternice cu apele uzate netratate și a detectării vibrionului de holeră în regiunea cîtorva plaje, autoritățile din Odessa au interzis scăldatul în Marea Neagră.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

Vadul lui Vodă , plajă , holera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
4525 locuitori

Gaidar este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Gaidar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4525 de oameni. Satul Gaidar a fost menționat documentar în anul 1813.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.