|
Prima zi a uşilor deschise din anul curent la Sceastlivoe a fost excepţională! (Foto, Video)
În weekend, în aşezarea Sceastlivoe, a avut loc „Ziua uşilor deschise". Au fost invitaţi toţi doritorii, cei care demult voiau să vină şi să vadă personal această aşezare.
Toţi oaspeţii şi locatarii aşezării spun că sărbătoarea a fost excepţională, toţi au fost mulţumiţi de cele văzute, iar unii chiar au spus că ar vrea să rămînă aici pentru totdeauna. Citiţi mai jos cum s-a desfășurat totul, iar fotografiile vă vor ajuta să vă completaţi imaginaţia.
Trebuie să spunem că sărbătoarea în mare măsură a avut loc graţie copiilor care trăiesc în această aşezare. Anume ei s-au adunat din timp, au adoptat deciziile şi au dus la bun sfîrşit cele planificate. Copiii au asamblat umbrarul şi au plasat sub acesta baloţi de paie în loc de scaune, au adus lemne şi au amenajat o mică colibă pentru rugul nocturn şi şi-au asumat celelalte roluri în organizarea sărbătorii. Cei mai interesanţi oaspeţi au fost tot copiii. Centrul educaţional din oraşul Floreşti a fost reprezentat la sărbătoare de cîţiva adulţi şi 20 de copii cu vîrste cuprinse între 12 şi 18 ani.
După cum s-a promis, a fost organizat un marş prin împrejurimile aşezării, oaspeţii au băut apă curată de izvor, au stat lîngă un stejar secular şi au văzut aşezarea de pe panta opusă, de la înălţime. De acolo ea se vedea ca în palmă: puteau fi văzute toate casele, moşiile, gardul viu dintre ele, precum şi faptul că această frumuseţe în totalitate se înscrie în pădurea care înconjoară aşezarea.
După marş toţi au mîncat bucate gustoase şi s-au odihnit înainte de o nouă excursie. În continuare îi aştepta o vizită la moşia lui Valeri şi Vlasa, unde oaspeţii au văzut ce reprezintă o moşie de familie – o casă vie pentru fiecare familie şi neam.
Sărbătoarea s-a finalizat cu o ethnodiscotecă şi cîntece preferate la rugul nocturn de pe malul iazului, în care se reflectau stelele luminoase ale cerului întunecat.
Cei care nu au ajuns la această sărbătoare a vieţii pot urmări noutăţile de pe site-ul nostru la compartimentul Ştiri, unde vom anunţa în curînd despre următoarea zi a uşilor deschise.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 549 locuitori
Regina Maria este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lugovoe și Regina Maria. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 549 de oameni. Satul Regina Maria a fost înființat în anul 1925.
Comentarii
(0)