Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 martie 2012, 11:00 Natura şi turismul views 6146
04 martie 2012, 11:00 Natura şi turismul views 6146

Viitorul planetei noastre

De mult timp putem spune cu certitudine că sîntem în pragul schimbărilor climatice globale, activitatea umană a făcut acest fapt incontestabil.

Mulţi cred că, odată cu oprirea emisiilor de dioxid de carbon, condiţiile climatice vor recîştiga "puritatea inițială", după o sută sau două sute de ani. Dar, în realitate, acest lucru ar necesita mult mai mult timp şi anume aproximativ 1000 de ani, relatează akado.com.

Așa afirmă mulți savanţi de vază din centrele de cercetare americane, franceze şi germane. Ei susţin că, după încetarea emisiilor, efectul de seră va începe să scadă, dar mai ales se va manifesta printr-o pierdere de căldură mai lentă în ocean.

Anume din acest motiv, restabilirea condiţiilor climatice de altădată va  întîrzia. Efectele ireversibile în secolul 21 – creşterea concentraţiei de dioxid de carbon în aer, reducerea cantității de precipitaţii, creşterea nivelului mării, etc.

Este groaznic să ne imaginăm la ce va duce aceasta.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
1300 locuitori

Cobasna este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobasna și Suhaia Rîbnița. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Populaţia satului Cobasna alcătuia 1300 de cetăţeni în anul 2011. Satul Cobasna a fost menționat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.