Spre compartiment: Natura şi turismul
27 martie 2017, 15:00 Natura şi turismul views 44255
Orheiul Vechi a fost curățat de către voluntari (Foto, Video)
27 martie 2017, 15:00 Natura şi turismul views 44255

Orheiul Vechi a fost curățat de către voluntari (Foto, Video)

O amplă acțiune de salubrizare cu genericul "Să ajutăm natura" s-a desfășurat astăzi pe teritoriul complexului arheologic „Orheiul Vechi".

Circa 200 de voluntari și-au sacrificat ziua de duminică pentru a-și aduce aportul la curățarea unuia dintre cele mai frumoase obiective turistice din Moldova. Tinerii echipați cu cele necesare au strîns sute de saci cu deșeuri de pe teritoriul rezervației, dar și din împrejurimi. La realizarea acestui proiect și-au pus umărul mai multe organizații nonguvernamentale printre care Fundația pentru Dezvoltare Ecologică "EcoDava", Mișcarea de tineret "Urmașii lui Ștefan", organizația "Viitorul Verde", grupul de binefacere "Mîini bune", Mișcarea de tineret "Voievod", organizaţia de tineret „Garda Tînără".

Vremea ploioasă nu i-a descurajat pe voluntari, aceștia fiind determinați să colecteze cît mai mult gunoi. „Orheiul Vechi este una dintre cele mai vizitate zone turistice din Moldova. Ideea de a curăța acest loc a apărut din simplul motiv că ne dorim ca turiștii să-și facă o impresie bună despre țara noastră. Am reușit să adunăm un număr record de voluntari, iar asta nu poate decît să ne bucure", a relatat președintele Fundației pentru Dezvoltare Ecologică "EcoDava", Oleg Sclifos.

„Ne dorim să implicăm mai mult tinerii în asemenea proiecte de curățare a locurilor importante pentru țară, pentru că într-adevăr sînt locuri pline de mizerie. Orheiul Vechi este văzut ca o «vitrină» a Moldovei și trebuie să arate ca atare", a menționat la rîndul său președintele mișcării de tineret "Voievod", Nicolae Pascaru.

Potrivit organizatorilor, duminica viitoare, 2 aprilie, voluntarii vor face curat la Țîpova, o altă atracție turistică de vază a Moldovei. „Sper să păstrăm această tradiție și pe viitor, pentru că în afară de noi aceste zone nimeni nu le curăță. Ne bucuram că tinerii înțeleg pentru ce e nevoie să facem aceste lucruri", a spus unul dintre organizatorii acțiunii, Vladimir Parnov.

Menționăm că acțiunea "Să ajutăm natura" s-a desfășurat pentru prima dată la Butuceni și Țîpova în primăvara anului trecut. Atunci au fost evacuate aproximativ 50 de tone de gunoi din cele două localități.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1031 locuitori

Salcia este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. În componența comunei Salcia intră localitățile Lelina și Salcia. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul Salcia este situat la o distanță de 22 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1031 oameni. Satul a fost menționat documentar în 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.