Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
21 martie 2017, 16:55 Natura şi turismul views 3188
Pericol: căpușe în parcuri și păduri
21 martie 2017, 16:55 Natura şi turismul views 3188

Pericol: căpușe în parcuri și păduri

Aceste insecte sînt foarte periculoase, prin înţepăturile căpuşelor, omului îi poate fi transmisă borelioza − o boală infecțioasă care poate fi detectată doar prin confirmarea de laborator a diagnosticului.

Dacă nu este tratată la timp, borelioza devine cronică şi afectează articulaţiile, sistemul cardiac, văzul şi sistemul nervos.

Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică din Chișinău, în parcurile din capitală sînt multe căpuşe, purtătoare ale acestei infecții.

Astfel, anul trecut din 375 de probe prelevate, 112 s-au dovedit a fi pozitive.

Persoanele care preferă să se odihnească în păduri și parcuri urbane, trebuie să acorde o atenție deosebită protecției împotriva căpușelor. În acest an, insectele au ieşit din hibernare cu aproape o lună mai devreme decît de obicei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

pericol , căpușe , parc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1784 locuitori

Popeştii de Sus este un sat şi comună din raionul Drochia. Popeştii de Sus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 25 km de orașul Drochia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1784 de oameni. Satul Popeştii de Sus a fost menționat documentar în anul 1606.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.