Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
02 martie 2017, 15:15 Natura şi turismul views 37525
În Pădurea Domnească au fost aduși primii cerbi pentru reproducere
02 martie 2017, 15:15 Natura şi turismul views 37525

În Pădurea Domnească au fost aduși primii cerbi pentru reproducere

În Rezervația Naturală „Pădurea Domnească" au reapărut cerbii. Nu au fost timp de 25 de ani. Pînă cînd opt capete au început adaptarea la noile condiții, dar în curînd vor fi mult mai multe. Este planificată popularea cu cerbi și a altor păduri din țară.

Cerbii au fost aduși în Rezervația Naturală „Pădurea Domnească" acum o săptămînă. Au fost crescuți în Ocolul Silvic Telenești.

"Mai întîi au fost aduși un mascul și patru femele, iar astăzi încă trei masculi. În total, opt capete. Sperăm că vor trece cu bine etapa adaptării, populînd rezervația, iar odată cu trecerea timpului va crește și populația lor. Căci cîndva aici erau destul de mulți cerbi nobili", a spus directorul Rezervației Naturale "Pădurea Domnească", Sergiu Bucătaru.

Timp de o lună cerbii vor fi ținuți în țarc, apoi vor fi eliberați în pădure, ca apoi populația să fie completată cu încă 12 animale.

"Aceasta este o parte a programului național de restabilire a populației speciilor valoroase ale faunei forestiere. Este vorba, în special, de cerbii nobili Sika", a subliniat Vasile Bobea, inginer al Agenției protecției pădurilor "Moldsilva".

Încă 15 cerbi sînt crescuți la Ocolul Silvic Strășeni. Este planificată eliberarea acestora în pădurile din întreaga țară, iar ca perspectivă specialiștii agenției "Moldsilva" au de gînd să mărească populația cerbilor din Moldova pînă la o sută de capete.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

paduri , cerbii , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
512 locuitori

Avrămeni este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Satul Avrămeni este situat pe malul stîng al rîului Prut, la 38 km de orașul Rîșcani şi la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Avrămeni a fost mentionat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.