Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 ianuarie 2017, 14:15 Natura şi turismul views 5166
După defrișarea copacilor din parcul ”Valea Trandafirilor”, poliția a întocmit un proces verbal
12 ianuarie 2017, 14:15 Natura şi turismul views 5166

După defrișarea copacilor din parcul ”Valea Trandafirilor”, poliția a întocmit un proces verbal

După scandalul provocat în societate de defrișarea a peste 32 de arbori (o alee întreagă) din parcul "Valea Trandafirilor", forțele de ordine au fost nevoite să documenteze cazul și să întocmească un proces verbal.

Plângerea la poliție a fost depusă de activistul Alexandr Roșco, care a chemat un grup de patrulare la fața locului și a solicitat documentarea cazului.

Polițiștii, care "s-au prezentat operativ", au întocmit un proces verbal pe acest caz și au înregistrat o plângere, potrivit lui Roșco.

În opinia activistului, "s-a comis o crimă ecologică" prin această defrișare.

"TOATE parcurile din Chișinău sunt amenințate cu defrișare. Un anunț în acest sens a fost făcut de primărie, care și-a voalat crima ecologică cu "curățirea parcurilor de copaci uscați, putrezi sau avariați", a anunțat Roșco.

Amintim că recent, în parcul "Valea Trandafirilor" a fost defrișată o alee rară cu peste 32 de salcâmi, fără ca subiectul să fie pus în dezbatere cu societatea civilă.

Ulterior, Primăria municipiului Chişinău, condusă de Dorin Chirtoacă, a anunțat post-factum, că "angajații întreprinderii municipale "Spații Verzi" vor executa tăieri de igienă în mai multe parcuri și scuaruri din capitală".

Primăria Chișinău a mai anunțat că "intervenția muncitorilor de la "Spații Verzi" este planificată pentru parcul "Valea Morilor" și pădurea-parc "Calea Basarabiei", din sectorul Centru al capitalei. Lucrări de curățare și defrișare a arborilor vor fi organizate în parcul "Rîșcani", sectorul Ciocana; parcul "La izvor", Buiucani; scuarul "Piața Decebal" și parcul "Valea Trandafirilor" din sectorul Botanica".

Autoritățile capitalei susțin că vor fi tăiați "copaci uscați, putrezi sau avariați, care au fost examinați și marcați de către specialiști în perioada de vegetație a arborilor".

Sursa: moldnews.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1486
Populația:
799 locuitori

Roşieticii Vechi este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Satul Roșieticii Vechi, amplasat la gura Solonețului, un afluent al rîului Răut este situat la o distanță de 21 km de orașul Florești și 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 799. Menționat documentar în 1486.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.