Spre compartiment: Natura şi turismul
13 decembrie 2016, 11:40 Natura şi turismul views 6357
Reabilitarea perdelelor forestiere de protecţie
13 decembrie 2016, 11:40 Natura şi turismul views 6357

Reabilitarea perdelelor forestiere de protecţie

În cadrul Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P), în Moldova vor fi reabilitate perdelele forestiere de protecţie.

Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice (ICAS), subordonat Agenţiei Moldsilva, este responsabil de elaborarea, promovarea şi monitorizarea acestei componente a proiectului MAC-P.

Organizatorii proiectului au relatat că, datorită asistenţei tehnice oferite de proiectul MAC-P, din 2014 pînă în prezent, suprafaţa perdelelor forestiere de protecţie reabilitate a atins valoarea de 1910 ha, iar pînă la finele proiectului, suprafaţă totală de perdele forestiere de protecţie reabilitate va depăşi 2200 ha.

Obiectele reabilitate sînt concentrate în zonele de sud şi centru ale republicii, în nouă entităţi silvice: "Iargara", "Silva-Sud", "Comrat", "Cimişlia", "Hînceşti-silva", "Tighina", "Chişinău", "Manta-V" şi "Sil-Răzeni".

Potrivit vicedirectorului Unităţii Consolidate pentru Implementarea şi Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, Olga Sainciuc, în cadrul proiectului au fost monitorizate 904 sectoare de perdele forestiere de protecţie cu suprafaţa totală de 1865,16 ha, aflate în gestiunea a 88 de primării, iar 65 de primării au beneficiat de consultanţă tehnică. Au fost procurate în total 74 de unităţi de tehnică forestieră şi agricolă.

Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova va dura pînă în iunie 2017. Obiectivul de dezvoltare al proiectului MAC-P vizează sporirea competitivităţii sectorului agroalimentar al ţării prin susţinerea modernizării sistemului de management al siguranţei alimentelor, facilitarea accesului producătorilor agricoli la pieţe şi integrarea practicilor agricole de mediu şi a celor de management durabil al terenurilor.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

paduri , natura , reabilitare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1821
Populația:
470 locuitori

Saca este un sat din cadrul comunei Ghelăuza, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Strășeni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 470 de oameni. Satul Saca a fost menționat documentar în anul 1821.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.