|
A fost aprobat proiectul de modificare a legislației ce prevede dezvoltarea turismului
Satele şi oraşele sau unele părţi/cartiere ale acestora, care dispun de patrimoniu turistic şi infrastructură turistică, în care activităţile economice susţin preponderent prestarea serviciilor turistice ar putea obține, prin hotărîrea Guvernului, statut de localitate turistică sau staţiune turistică, potrivit unui proiect de modificare a legislației aprobat astăzi de cabinetul de miniștri.
În vederea îmbunătățirii evidenței statistice se propune includerea în lege a prevederilor privind utilizarea Contului Satelit de Turism, care colectează datele din domeniu. Utilizarea Contului ar da posibilitate de a unifica mecanismul de evidență statistică și calculare a cheltuielilor, precum și de a-l ajusta la standardele internaționale.
Potrivit modificărilor, autoritatea centrală de turism va ține Registrul turismului, în baza unui sistem informaţional integrat. Ministerul Culturii propune să fie aplicate exigențe mai ridicate față de administrația și angajații companiilor de turism. Astfel, conducătorul/administratorul trebuie să dispună de certificat de categoria „A" privind absolvirea cursurilor de perfecţionare în domeniul turismului sau diplomă de studii superioare de master cu specializare în domeniul turismului.
Personalul de specialitate trebuie să dispună de certificate privind absolvirea cursurilor de perfecţionare în domeniul turismului sau diplome de studii cu specializare în domeniul turismului.
Proiectul prevede că pentru persoanele dezavantajate ce necesită protecţie socială va fi asigurat un pachet minim de servicii turistice. Turismul social va fi susținut de către autorităţile publice centrale şi locale, inclusiv prin finanțarea unor programe.
În Codul Contravențional vor fi operate mai multe completări, ce stipulează aplicarea amenzilor de la 100 la 300 de unități convenționale pentru desfășurarea activității fără certificat, difuzarea informațiilor neveridice privind tipul și categoria unității de cazare turistică. Cu o amendă de la 50 la 100 de unități convenționale va fi sancționat ghidul care nu va purta ecuson, expus în loc vizibil.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1518
- Populația:
- 1416 locuitori
Morozeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Morozeni și Breanova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1416 oameni. Satul Morozeni a fost menționat documentar în anul 1518.
Comentarii
(0)