Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
26 mai 2016, 10:30 Natura şi turismul views 3506
O nouă pasăre cuibăritoare în Moldova – uliul cu picioare scurte
26 mai 2016, 10:30 Natura şi turismul views 3506

O nouă pasăre cuibăritoare în Moldova – uliul cu picioare scurte

Societăţii pentru Protecţia Păsărilor şi Naturii din Moldova au documentat pentru al doilea an consecutiv prezenţa uliului cu picioare scurte la locul de cuibărire, în sudul ţării. Societatea pentru Protecţia Păsărilor şi Naturii menţionează că anterior, în baza unor observaţii, se presupunea doar că această specie ar putea cuibări pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Societăţii, în prezent BirdLife International trece specia în lista păsărilor cuibăritoare din Republica Moldova bazându-se doar pe harta de distribuţie a speciei. Cu toate că nu este o specie periclitată la nivel global, uliul cu picioare scurte se întâlneşte rar în România şi Republica Moldova, fiind la extrema nordică a arealului de cuibărire. Vitalie Ajder, preşedintele Societăţii pentru Protecţia Păsărilor şi Naturii, a efectuat mai multe observaţii care dovedesc cuibărirea acestei specii pe teritoriul ţării.

Locaţia cuibăririi pentru moment rămâne confidenţială, însă ornitologii moldoveni speră că în perioada următoare să identifice noi zone unde specia este prezentă.

Societatea pentru Protecţia Păsărilor şi Naturii a fost creată în 2015 şi înregistrată în 2016 de ornitologi profesionişti, ornitologi amatori şi ecologi din Republica Moldova şi România.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

natura , pasari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1125 locuitori

Holoşniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Holoşniţa și Cureşniţa. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Soroca și la 171 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Holoșnița a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.