Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 mai 2016, 15:30 Natura şi turismul views 5886
În Moldova au fost create păduri pe o suprafaţă de 350 ha
05 mai 2016, 15:30 Natura şi turismul views 5886

În Moldova au fost create păduri pe o suprafaţă de 350 ha

Agenţia "Moldsilva" a anunţat astăzi că în fondul forestier naţional au fost finalizate lucrările de plantare de primăvară. Întreprinderile subordonate instituţiei au creat în acest sezon culturi silvice pe o suprafaţă de aproape 350 de hectare, iar cele mai mari terenuri au fost împădurite la Soroca, Cahul şi Comrat.

Potrivit Agenţiei, pe lîngă lucrările de plantare în fondul forestier, cu circa o sută de hectare au fost extinse şi pepinierele din ţară. Ţinînd cont de solicitări, au fost create preponderent semănături de specii de salcîm, glădiţă, ulm, tei, paltin şi jugastru.

Totodată, în conformitate cu un plan naţional de extindere a suprafeţelor forestiere pentru anii 2014-2018, în primăvara curentă au fost reabilitate 1250 de hectare de terenuri degradate. Cel mai mare volum de lucrări a fost îndeplinit la întreprinderile silvice din Glodeni şi Ungheni.

"Plantarea de primăvară a finalizat, iar pînă la campania din toamnă entităţile silvice subordonate vor desfăşura lucrări de reevaluare a masei lemnoase, destinată exploatării în anul 2017. Acest proces va fi strict monitorizat, păstrîndu-se echilibrul dintre tăieri şi plantare", au afirmat specialişti de la "Moldsilva".

Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa, doar 12 la sută din teritoriu este acoperit de păduri. Aproximativ patru mii de hectare de pădure sînt tăiate anual din suprafaţa împădurită a țării, parţial prin defrişări ilegale.

Potrivit Biroului Național de Statistică, defrișările de pădure au crescut de la o suprafață de 2661 hectare în anul 2008 la 3572 hectare în 2014. Pădurile ocupă o suprafață de peste 290 mii de hectare.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

paduri , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1519
Populația:
650 locuitori

Luceşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Luceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 650 de oameni. Satul Lucești a fost menționat documentar în anul 1519.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.