Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
14 aprilie 2016, 16:45 Turismul în Moldova views 8285
Rezultatele Festivalului-concurs al Turismului Rural ”Satul Meu”
14 aprilie 2016, 16:45 Turismul în Moldova views 8285

Rezultatele Festivalului-concurs al Turismului Rural ”Satul Meu”

Agenţia Turismului informează că, în perioada 07 – 10 aprilie 2016, în cadrul Expoziţiei Internaţionale Specializate „Tourism. Leisure. Hotels.", desfășurate la Centrul Internaţional de Expoziţii „MOLDEXPO", a avut loc Festivalul – concurs al Turismului Rural "Satul Meu".

Festivalul a urmărit realizarea următoarelor obiective:

1) stimularea comunităţilor locale în dezvoltarea turismului rural;

2) promovarea şi valorificarea istoriei, a folclorului, a tradiţiilor şi obiceiurilor poporului moldovenesc şi ale etniilor conlocuitoare;

3) atragerea turiştilor din ţară şi de peste hotare la acţiunile culturale organizate în teritoriu şi la obiectivele turistice din spaţiul rural;

4) promovarea destinaţiilor turistice şi a imaginii Republicii Moldova în ţară şi peste hotare;

5) asigurarea conexiunii şi extensiunii dintre potenţialul cultural şi serviciile turistice ale Republicii Moldova.

La Concurs au participat 7 consilii raionale și UTA Găgăuzia.

În rezultatul evaluării concurenților au fost acordate următoarele mențiuni:

1.Pentru Cea mai complexă şi atractivă prezentare a comunităţii ca destinaţie turistică – Premiul Mare în valoare de 22 mii lei a fost acordat de către CIE "Moldexpo" Consiliului raional Rîșcani.

2. Pentru Cea mai reuşită prezentare în stand a destinaţiilor turistice – Premiul "O excursie cu degustare la Vinăria Asconi"a fost acordat de către Agenţia Turismului a Republicii Moldova Consiliului raional Hîncești.

3. Pentru Cea mai originală prezentare a destinaţiilor turistice – Premiul "Un tur informaţional al agenţiilor de turism, tur operatorilor şi mass-media în raionul Soroca" a fost acordat de către Asociaţia Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova Consiliului raional Soroca.

4. Pentru Cea mai originală prezentare a destinaţiilor turistice – Premiul "Un tur informaţional al agenţiilor de turism, tur operatorilor şi mass-media în raionul Rezina" a fost acordat de către Asociaţia Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova Consiliului raional Rezina.

5. Pentru Cea mai reuşită prezentare a gospodăriei / locuinţei– Premiul "Promovare complexă pe situl Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural din Moldova" a fost acordat de către Asociaţia Naţională a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural din Moldova Consiliului raional Orhei.

6. Pentru Cel mai reprezentativ program artistic – Premiul bănesc în valoare de trei mii lei a fost acordat de către Centrul Naţional pentru Conservarea şi Valorificarea Patrimoniului Cultural Imaterial Casei Raionale de Cultură Pîrliţa, Consiliul raional Ungheni.

7. Pentru Cea mai reuşită prezentare a expoziţiei de artizanat – Premiul bănesc în valoare de două mii lei a fost acordat de către Centrul Naţional pentru Conservarea şi Valorificarea Patrimoniului Cultural Imaterial Consiliului raional Nisporeni.

8. Pentru Cea mai reuşită prezentare a bucătăriei tradiţionale – Premiul "Un aparat electrocasnic performant" a fost acordat de către Asociaţia Culinarilor Catering Moldova UTA Găgăuzia (compania „Moroi" S.R.L.).

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

turism , Festival , concurs , rezultate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
2427 locuitori

Cuşmirca este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Cuşmirca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situate la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2427 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cușmirca datează din anul 1665.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.