Spre compartiment: Natura şi turismul
21 martie 2016, 09:47 Natura şi turismul views 7233
Să ajutăm natura Moldovei pe 27 martie și 3 aprilie!
21 martie 2016, 09:47 Natura şi turismul views 7233

Să ajutăm natura Moldovei pe 27 martie și 3 aprilie!

Pentru cei care sunt gata să petreacă vesel și util două duminici de primăvară în compania unor entuziaști, sponsorii acțiunii ecologice „Să ajutăm natura" ("Поможем природе") au organizat transport spre locul desfășurării evenimentelor.

Transportul gratuity din Chișinău va fi oferit tuturor celor ce se vor înregistra în prealabil la tel.: +37368505544 sau +37379773333.

De asemenea, călătoria poate fi coordonată prin intermediul rețelei sociale în grupul "Поможем природе" pe Facebook. Detaliile acestor evenimente ecologice au fost descrise anterior, într-un interviu cu Vladimir Parnov,proprietarul complexului „Vila Etnica", amplasat în „Orheiul Vechi" . În acest material, Vladimir Parnov, unul dintre principalii organizatori și inspiratori ai acestei acțiuni ecologice și-a exprimat gratitudinea tuturor celor care nu sunt indiferenți față de soarta plaiului nostru!

La acțiune a aderat un grup de activiști, întreprinzători și oameni cărora le pasă. Sunt băieții de la mișcarea de tineret din Găgăuzia ILEEI, în frunte cu reprezentantul ei Nina Dimoglo, mișcarea de tineret „Voievod", organizația ecologistă „Viitorul Verde", studenții Universității de Stat și au Universității Slavone, precum și partenerii informaționali „Moldovenii.md", „Ecology.md", „Moldavskie Vedomosti", care și-au dat acordul pentru susținere. Fundația pentru Dezvoltare Ecologică ECODAVA, condusă de președintele Oleg Sclifos, s-a alăturat, de asemenea, acțiunii, în calitate de co-organizator. De asemenea, sunt parteneri, ce vor oferi apă, saci și mănuși voluntarilor care vor face curățenie pe teritoriul Orheiului Vechi și împrejurimile strîmtorii de la Țîpova.

Programul evenimentului

Pe 27 martie, la ora 10.00, voluntarii vor sosi în satul Butuceni, la podul peste rîul Reut, iar pe aprilie, la 10.00 – la mănăstirea de la Țîpova.

Malurile rîului ce vor trebui curățate vor fi împărțite convențional între voluntari. Apoi participanților li se vor împărți saci pentru gunoi, mănuși și aceștia vor începe curățenia.

Este minunat cînd persoanele active, uniți pentru o faptă bună, își vor face noi cunoștințe, prieteni etc.

Doritorii pot aduce alimente, pe care le vor pregăti la iarbă verde, în locuri special amenajate. Lemnele vor fi asigurate de organizatorii acțiunii.

Cele mai optimiste perspective ale curățeniei autonome a acestor zone turistice arată anume așa !

Noi sperăm că locuitorii satelor Butuceni și Țîpova, precum și turiștii ce vin să admire aceste locuri pitorești vor vedea și vor aprecia că oameni din toate colțurile Moldovei vor veni să strîngă gunoiul, iar pe viitor – vor avea o atitudine grijulie față de menținerea curățeniei pe acest teritoriu. De asemenea, vrem să credem că, pe viitor, asemenea acțiuni nu vor mai fi necesare, iar gunoiul va fi aruncat în locuri special amenajate. Iar primăria sau Ministerul Culturii, vor instala, în sfîrșit, containere pentru deșeuri pe întreg teritoriul Orheiului Vechi și al mănăstirii de la Țîpova.

Sursa: ecology.md

Cuvinte cheie:

ecologie , Moldova , ajutor , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
28360 locuitori

Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat  în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.