|
Din toamna acestui an vor fi interzise tăierile rase în păduri
Din luna octombrie 2016 vor fi interzise tăierile rase în pădurile naturale. Astfel, în pădurile unde cresc stejari, fagi, paltini şi frasini nu se vor mai face defrişări totale. Declaraţia a fost făcută de ministrul mediului Valeriu Munteanu în cadrul dezbaterilor publice la tema „Ce înseamnă câteva mii de hectare de pădure scoase la tăiat pentru despădurita Republică Moldova?" organizate de Agenţia de presă IPN în parteneriat cu Radio Moldova.
Potrivit ministrului, acest lucru nu s-a mai făcut anterior de la obţinerea independenţei de către Republica Moldova. „Acest lucru s-a făcut pentru că teiul, stejarul şi gorunul, care au trăit 300 de ani, o să mai trăiască încă 300, nu este nevoie să fie tăiat. Dacă într-un parchet de un hectar există 20-30 de copaci care sunt bolnavi, trebuie extraşi şi sădiţi alţii", a menţionat Valeriu Munteanu.
Ordinul respectiv a fost elaborat de Asociaţia „Moldsilva" în comun cu specialiştii Ministerului Mediului. Potrivit Agenţiei, toate aceste schimbări au ca scop, între altele, protejarea şi stoparea diminuării suprafeţelor pădurilor naturale, menţinerea echilibrului ecologic şi conservarea biodiversităţii, ecosistemelor forestiere.
Totodată, ordinul prevede că întreprinderile silvice vor efectua reevaluarea parchetelor destinate lucrărilor de toamnă 2016 şi anului 2017.
Discuţiile de miercuri, 2 martie, fac parte din ciclul de dezbateri publice desfăşurate de către Agenţia de presă IPN, în co-producţie cu Radio Moldova şi susţinute de Fundaţia germană „Hanns Seidel".
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1765
- Populația:
- 4528 locuitori
Borogani este un sat şi comună din raionul Leova. Borogani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Leova și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4528 de oameni. Satul Borogani a fost menționat documentar în anul 1765.
Comentarii
(0)