Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 februarie 2016, 12:04 Turismul în Moldova views 41149
Destinaţii din Soroca nominalizaţi la Gala Turismului
12 februarie 2016, 12:04 Turismul în Moldova views 41149

Destinaţii din Soroca nominalizaţi la Gala Turismului

Federația de Promovare a Turismului din Moldova organizează la 4 martie Gala Turismului Republicii Moldova. Printre cei nominalizaţi la diverse categorii sunt şi soroceni, destinaţii turistice şi agenţi economici ce activează în acest domeniu din Soroca. În lupta pentru primele locuri în top 10 destinaţii turistice recomandate turiştilor străini, au intrat Cetatea Sorocii, Lumânarea Recunoştinţei şi peisajele din satul Cerlina.

În lista nominalizaţilor top 10 proiecte de dezvoltarea a turismului din Republica Moldova se află şi cel de reconstrucție a Cetății Soroca. Iniţial, şi sperăm definitiv, lider la voturile primite în top 10 ghizi de turism din ţară recomandaţi turiştilor străini este Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca, tot el fiind şi printre cei înaintaţi la titlul de 50 Ambasadori ai turismului autohton. Printre agenţiile de turism care aspiră la topul celor 50 se regăseşte şi "Valentina Tur" din oraşul Soroca, iar printre unităţile de cazare turistică concurează "Hotel Central" şi "Vila de Nord". Astfel îi puteţi vota pe cei mai buni pe pagina www.galaturismului.fptm.md sau prin SMS. Succes tuturor participanţilor, mai ales celor din Soroca!

Sursa: odn.info.md

Cuvinte cheie:

Soroca , Cetatea Soroca , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1772 locuitori

Semeni este un sat din cadrul comunei Zagarancea, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1772 de oameni. Satul Semeni a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.