Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
29 ianuarie 2016, 12:14 Turismul în Moldova views 7746
Șase agropensiuni au primit „Certificate internaționale de calitatea ospitalității”
29 ianuarie 2016, 12:14 Turismul în Moldova views 7746

Șase agropensiuni au primit „Certificate internaționale de calitatea ospitalității”

Certificatele au fost oferite în cadrul unui proiect inițiat încă în 2013 în comun cu Bulgaria, Grecia, Armenia, Ucraina Georgia și Moldova.

Scopul proiectului fiind scoaterea în evidență a Agro Turismului, îmbunătățirea calității deservirii, dar și introducerea unui certificat internațional comun de calitate.

„La baza evaluării acestor pensiunii a stat calitatea prestării serviciilor, prestația personalului, buna manieră prin care sunt primiți turiștii, evidenţierea elementului local - rustic, curățenia din jurul pensiunii și nu în ultimul rând prețurile" a declarat Viorel Miron.

De la începutul anul 2013 de când a fost lansat proiectul, CerTour a certificat 255 de agro pensiuni în 12 țări, dintre care 6 în Republica Moldova.

Eco resort Butuceni - Una dintre cele mai mari pensiuni din Orheiul Vechi

Casa din Luncă - Cea mai veche agro pensiune din Orheiul Vechi

Hanul lui Hanganu - Se integrează perfect în anturajul Țipovei, Lalova

Fata Morgana de pe malul lacului Dubăsari - o pensiune care poate demonstra că nu este necesar să meri la mare peste hotare

Casa Verde - Are un miniatelier de încondeierea a ouălor

Vila Roz - Pensiune ce oferă un ansamblu divers de servicii

„Toți au o apreciere fața de noi. Țările dezvoltate au pierdut tradiţiile, noi încă suntem aici și trebuie să păstrăm ceea ce avem, nu trebuie să ne întrecem cu Franța sau alte țări. Trebuie să încercăm să arătăm tradițiile", a declarat administratorul agro pensiunii „Eco Resort Butuceni".

Agro turismul sau turismul rural este o forma de turism care valorifică cultura rurală ca o atracție turistică.

Deși nu există o definiție globală, se poate spune că aceasta este o formă de turism care combină elemente primare și caracteristici ale agriculturii și turismului.

Agroturismul a fost recunoscut ca un tip alternativ important al turismului, generând un venit suplimentar semnificativ pentru populația din mediul rural, ceea ce duce la dezvoltarea regională și rurală, dar, de asemenea fiind și o afacere.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

turism , Orheiul Vechi , Moldova , certificat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1566 locuitori

Gura Camencii este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobuleşti, Gura Camencii și Gvozdova. Satul Gura Camencii se află la o distanță de 5 km de orașul Florești și la 122 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1566 de oameni. Satul Gura Camencii a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.