Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 ianuarie 2022, 10:30 Natura şi turismul views 13123
Cum sa protejezi trandafirii din gradina de inghet
30 ianuarie 2022, 10:30 Natura şi turismul views 13123

Cum sa protejezi trandafirii din gradina de inghet

Pentru a rezista inghetului din timpul iernii, trandafirii din gradina au nevoie de ingrijiri speciale. Acestia trebuie tunsi si ingrijiti corespunzator inainte de venirea inghetului daca vrei sa te bucuri de frumusetea acestora si anul urmator.

Tunderea tufelor de trandafiri

Procesul de tundere al trandafirilor se face toamna tarziu, cand temperaturile din timpul noptii scad sub 0 grade. Se vor tunde ramurile care putrede, uscate, cele afectate de boli ori daunatori, cele care au muguri nedezvoltati dar si ramurile care sunt foarte lungi. Restul se vor tunde primavara, dupa ce pericolul inghetului dispare. Daca tunzi prea mult trandafirii, in acest sezon, vor fi vulnerabili in fata inghetului si adaunatorilor!

Protejeaza tufele de inghet

Creeaza in jurul plantei un musoroi de pamant de aproximativ 25-30 cm inaltime. Musuroirea plantei se face la sfarsitul lunii noiembrie, inceputul lunii decembrie.

Pamantul folosit in procesul de musuroire trebuie sa fie usor si nisipos pentru a permite drenarea apei. Poti folosi un amestec de turba, nisip si pamant, in proportii egale. La final adauga un strat protector de paie, rumegus si/sau frunze de aproximativ 5-10 cm grosime. Ca acesta sa nu fie spulberat de vant, inveleste totul cu o plasa.

ATENTIE! Nu folosi folie de plastic sau conuri de plastic, ori alte materiale care nu permit circulatia aerului, deoarece umezeala ramasa in jurul tulpinii poate duce la aparitia mucegaiului, ce va afecta intreaga planta.

Sursa: gradina.acasa.ro

Cuvinte cheie:

trandafir , flori , îngrijire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
102 locuitori

Popeştii Noi este un sat din cadrul comunei Petreni, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Drochia și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 102 oameni. Satul Popeştii Noi a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.