|
Cum sa protejezi trandafirii din gradina de inghet
Pentru a rezista inghetului din timpul iernii, trandafirii din gradina au nevoie de ingrijiri speciale. Acestia trebuie tunsi si ingrijiti corespunzator inainte de venirea inghetului daca vrei sa te bucuri de frumusetea acestora si anul urmator.
Tunderea tufelor de trandafiri
Procesul de tundere al trandafirilor se face toamna tarziu, cand temperaturile din timpul noptii scad sub 0 grade. Se vor tunde ramurile care putrede, uscate, cele afectate de boli ori daunatori, cele care au muguri nedezvoltati dar si ramurile care sunt foarte lungi. Restul se vor tunde primavara, dupa ce pericolul inghetului dispare. Daca tunzi prea mult trandafirii, in acest sezon, vor fi vulnerabili in fata inghetului si adaunatorilor!
Protejeaza tufele de inghet
Creeaza in jurul plantei un musoroi de pamant de aproximativ 25-30 cm inaltime. Musuroirea plantei se face la sfarsitul lunii noiembrie, inceputul lunii decembrie.
Pamantul folosit in procesul de musuroire trebuie sa fie usor si nisipos pentru a permite drenarea apei. Poti folosi un amestec de turba, nisip si pamant, in proportii egale. La final adauga un strat protector de paie, rumegus si/sau frunze de aproximativ 5-10 cm grosime. Ca acesta sa nu fie spulberat de vant, inveleste totul cu o plasa.
ATENTIE! Nu folosi folie de plastic sau conuri de plastic, ori alte materiale care nu permit circulatia aerului, deoarece umezeala ramasa in jurul tulpinii poate duce la aparitia mucegaiului, ce va afecta intreaga planta.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XVIII
- Populația:
- 1061 locuitori
Beştemac este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Beştemac și Piteşti. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1061 de oameni. Satul Beștemac a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.
Comentarii
(0)