|
Anotimpurile în Moldova (Video)
Ceva mai devreme în publicațiile noastre despre călătoriile de primăvară, vară, toamnă și iarnă prin Moldova v-am povestit deja despre unicitatea naturii Moldovei în diferite perioade ale anului. De atunci am întreprins o mulțime de noi călătorii, am descris noi trasee turistice, v-am povestit despre monumente ale naturii, orașe și sate ale țării. De aceea, în acest material video au fost incluse atît fotografii deja publicate, cît și dintre cele noi. Pentru a nu vă obosi prea mult am fost nevoiți să reducem în mod semnificativ materialul video, păstrînd cadrele cele mai interesante și cele mai caracteristice, după părerea noastră.
Călătorind prin Moldova noastră dragă mulți ani, continuăm să ne minunăm de frumusețea acestui pămînt, de fiecare dată, descoperind pentru noi înșine în timpul călătoriilor și sperăm și pentru dvs. ceva nou. Natura Moldovei este foarte diversă, iar acest lucru este legat, în primul rînd, de relieful și specificul istoriei geologice. Am menționat în mod repetat că călătorind de la nord spre sud, ne-a uimit și continuă să ne uimească întotdeauna varietatea și chiar imprevizibilitatea reliefului. Cel mai uimitor lucru este că pe un teritoriu nu foarte mare, se evidențiază atît de clar trei zone geografice distincte, care diferă mult. O diversitate și mai mare se datorează schimbării anotimpurilor și chiar orelor pe parcursul zilei. Sarcina noastră o vedem în a oferi oricui, care pornește în călătorie pe drumurile Moldovei un punct de referință, o crestătură pentru amintire, trezindu-i interesul. Ne referim aici nu doar la oaspeții țării noastre, dar, în primul rînd, la cetățenii Republicii Moldova. Acest lucru este valabil, mai ales, pentru generația tînără. Căci dacă vorbim despre dragostea față de țară, față de obiceiurile și tradițiile strămoșilor, istoriei sale a locuitorilor ei și cu toate astea nici măcar nu ne deranjăm să aflăm cum se numește rîul, care curge la marginea satului natal, sau cînd a fost construită această casă, biserică, sau cine a plantat parcul, abandonat acum și multe altele, atunci dragostea noastră nu este una veritabilă, ci efemeră.
Vorbind despre anotimpuri, încercăm doar să vă trezim interesul față de ceea ce ne înconjoară, iar anotimpul ne permite să comparăm ceea ce ne e familiar și să găsim în el ceva nou și surprinzător. Așadar, înainte! Să pornim în călătorie prin cîmpuri, păduri, parcuri, de-a lungul rîurilor, prin defileuri și prin preajma recifelor de toltre pe drumuri, cărări prin livezi și podgorii − iarna, primăvara, vara, toamna! Aceasta este Patria noastră și este minunată în orice anotimp.
- Cînd speră România să adere la spațiul Schengen
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1924
- Populația:
- 556 locuitori
Baurci este un sat din cadrul comunei Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 556 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1924.
Comentarii
(0)