Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
21 decembrie 2015, 15:33 Parcuri views 35274
Lucrările de restaurare a cascadei din Parcul „Valea Morilor” vor continua în 2016
21 decembrie 2015, 15:33 Parcuri views 35274

Lucrările de restaurare a cascadei din Parcul „Valea Morilor” vor continua în 2016

Proiectul de restaurare a scărilor acvatice din Parcul „Valea Morilor" se desfăşoară conform calendarului aprobat, iar în prezent, pe şantier se derulează lucrări de conservare.

Potrivit responsabililor de proiect, lucrările pe şantier vor reîncepe din luna februarie a anului viitor. Deja au fost executate lucrările de betonare ale structurilor de rezistenţă a cascadei, instalare a apeductului şi construcţie a staţiei de pompare pentru funcţionarea havuzurilor. În paralel, s-au desfăşurat lucrări de placare a faţadei scărilor cu piatră naturală.

Lucrările vor continua în 2016 cu montarea reţelelor electrice pentru iluminatul acvatic, restaurarea sculpturilor decorative ale rotondei, scărilor, inclusiv montarea balustradei, amenajarea teritoriului adiacent cu spaţii verzi, se arată într-un comunicat al Primăriei capitalei.

Întregul obiectiv - rotonda, scările, havuzurile şi sistemul de iluminat decorativ vor fi reconstruite având la bază o structură de rezistenţă sporită, dar vor păstra, în acelaşi timp, aspectul arhitectural din anii 1960-1970.

Proiectul de restaurare a fost realizat de către Institutul municipal „Chişinău-Proiect" şi a fost avizat de Ministerul Culturii. Lucrările au demarat în luna februarie curent, iar termenul de executare este de 1,5 ani. Valoarea proiectului este de 12 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

cascada , parc , Valea Morilor , restaurare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
117 locuitori

Goianul Nou este un sat din componența comunei Dubău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dubăsari și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului Goianul Nou alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.