Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 septembrie 2015, 09:18 Turismul în Moldova views 8110
Persoanele care trec ilicit hotarul Ungariei riscă pînă la 5 ani de închisoare
23 septembrie 2015, 09:18 Turismul în Moldova views 8110

Persoanele care trec ilicit hotarul Ungariei riscă pînă la 5 ani de închisoare

Autoritățile din Croaţia au luat măsuri de închidere, pe o perioadă nedeterminată, a şapte din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Serbia: Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina și Erdut. La acest moment, frontiera poate fi traversată printr-un singur punct - Bajakovo, situat pe autostrada Belgrad - Zagreb.

În ceea ce priveşte circulația feroviară, toate trenurile de pasageri pe ruta Croația-Slovenia au fost suspendate – inclusiv trenurile cu destinație spre țările din vestul Europei și cele care tranzitau Slovenia. Trenurile pe ruta internă Vinkovci - Vukovar au fost, de asemenea, suspendate, transportul făcându-se cu ajutorul autocarelor. Din cauza afluxului masiv de migranţi, au fost înregistrate probleme în gara din localitatea Tovarnik, aflată în apropierea punctului de frontieră dintre Croația şi Serbia, pe ruta feroviară Belgrad-Zagreb. Autoritățile croate nu au decis o eventuală suspendare a traficului feroviar pe ruta Belgrad-Zagreb.

Avînd în vedere că situaţia de la faţa locului poate suferi modificări în orice moment, se recomandă cetăţenilor care doresc să se deplaseze în Republica Croaţia să consulte paginile de internet (unde informaţia se actualizează constant):

- Automobil Clubului Croat - www.hak.hr/en

- Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - www.hznet.hr

- Autorităţii Portuare Croate – www.portauthority.hr

- Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă www.ccaa.hr

Totodată, în contextul situaţiei create, MAEIE al Republicii Moldova aduce la cunoştinţă faptul că, sin 18.09.2015, ora 08.00, autorităţile din Ungaria au decretat stare de criză pentru încă 4 cantoane în sud-vestul Ungariei, respectiv Zala, Vas, Baranya şi Somogy. Măsura în cauză va rămâne în vigoare cel târziu până la data de 18 martie 2016.

Începînd cu data de 15.09.2015 a fost modificată legislaţia maghiară în domeniul migraţiei ilegale, astfel încît, persoanele care trec ilicit hotarul Ungariei riscă până la 5 ani de închisoare.

Pentru mai multe informaţii cetăţenii Republicii Moldova pot apela:

Centrul de Apel al MAEIE

din Republica Moldova: 080090990 (apel gratuit)

din străinătate: +373 22 788 722

Sursa: mfa.gov.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
15281 locuitori

Hînceşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Hînceşti. Amplasat în sud-vestul republicii, în lunca rîului Cogîlnic, este situat la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15281 de locuitori. Primele menţiuni documentare a localităţii datează din secolul XVII, denumirea venind de la vechiul neam de razeşi din Lăpuşna, Hînceştii.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.