|
Tezaurul din Inima Naturii (Video)
Văzută cu inima, Moldova e o comoară. Hai cu noi să zburăm din nou de-a lungul și de-a latul țării și să descoperim frumusețea locurilor și-a istoriei noastre. Invaluita in mister, pitoreasca Saharna, seculara cascada de la Țâpova sau legendarul Orheiul Vechi sunt bucăți din tezaurul pe care ni l-au lăsat moștenire strămoșii și natura: deschide-ți sufletul și primește-l! Inima ta e ... Inima Moldovei!
Scurtă descriere a locaţiilor:
Mănăstirea Saharna este unul din cele mai vechi așezăminte monahale din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, Raionul Rezina. Ansamblul monastic este compus din două mănăstiri: una rupestră (Bunavestire) și alta terestră (Sf. Treime).
Cascada de la Țâpova
Dintre cele patru cascade mari ale rezervaţiei naturale, cea mai depărtată cascadă, ce se află în partea de nord a defileului, reprezintă nu numai un monument al naturii, dar şi a istoriei, ce păstrează numeroase urme ale activităţii umane. Fiind cea mai îndepărtată cascadă şi cea mai greu accesibilă, este şi cea mai frumoasă. Numai cei mai curajoşi dintre turişti se încumetă s-o viziteze.
Orheiul Vechi
Complexul muzeal Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, un afluent de dreapta al Nistrului, pe teritoriul comunei Trebujeni din raionul Orhei. Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi care are un statut special și constituie cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflându-se și în procesul de nominalizare pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.
Orheiul Vechi este cea mai importantă atracție turistică din Moldova: landșaft natural arhaic, biodiversitate, cadru arheologic de excepție, varietate istorico-arhitecturală, habitat rural tradițional și originalitate etnografică.
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1431
- Populația:
- 1190 locuitori
Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.
Comentarii
(0)