Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 aprilie 2015, 15:36 Grădini botanice views 13766
În acest an, Grădina Botanică împlinește 65 de ani de la fondare (FOTO)
06 aprilie 2015, 15:36 Grădini botanice views 13766

În acest an, Grădina Botanică împlinește 65 de ani de la fondare (FOTO)

În acest an, Grădina Botanică din Chișinău împlinește 65 de ani de la fondare, iar această aniversare va fi marcată printr-un eveniment special.

Pentru acest an, este planificată conferința națională cu privire la conservarea lumii vegetale, unde vor participa și experți internaționali. Evenimentul va fi dedicat aniversării a 65-a de la fondarea Grădinii Botanice.

Reamintim că Grădina Botanică a fost înființată la 1 septembrie 1950 de către T. Gheiderman, V. Rabin, V. Andreev și A. Negru, iar în acest an va marca 65 de ani de la fondare. Pentru construcția Grădinii Botanice, inițial a fost repartizat un teren de 76 de hectare de pe valea rîului Durlești, dar, din cauza amplasării nepotrivite, în 1964, Grădina Botanică a fost mutată în partea de sud-est a Chișinăului, unde i-a fost repartizată o suprafață de 104 hectare. Pe teritoriul Grădinii Botanice sînt astăzi peste 10 mii de soiuri de plante și 24 de tipuri de sol, inclusiv soluri aluviale și cernoziomuri bogate, în unele locuri cu roci ale diferitelor tipuri de argilă, nisipuri, iar în luncă persistă soluri podzolice.

Vă propunem să vizualizați fotografiile Grădinei Botanica, precum și alte informații și materiale incluse la compartimentul «Natura și turismul» al proiectului moldovenii.md.

Comentarii

 (1)
  • #1 vlad Răspunde Citează selecţia
    Очень красивый забор вокруг ботанического сада,не мешало бы покрасить.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.