|
În Moldova a fost stabilită perioada de prohibiţie a pescuitului
Ministerul Mediului a stabilit perioade de prohibiţie pentru pescuitul industrial/comercial, sportiv şi de amator al tuturor speciilor de peşti şi pentru dobândirea moluştelor, crustaceelor şi altor organisme acvatice în bazinele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova.
De pe 25 şi până pe 31 martie, este interzis pescuitul în lacul de acumulare Cuciurgan.
De pe 1 aprilie şi până la 29 iunie este interzis pescuitul în bălţile Manta şi afluenţii de stânga a râului Prut, în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la oraşul Camenca, dar şi în lacul de acumulare Dubăsari, în fluviul Nistru pe sectorul de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca şi în braţul Turunciuc şi în obiectivele acvatice piscicole, altele decît cele atribuite pentru activităţi în domeniul pisciculturii, cu excepţia măsurilor tehnologice piscicole.
De la data de la 11 aprilie şi până la 9 iunie inclusiv, pescuitul este interzis în râul Prut de la intersecţia lui cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Teţcani. La fel, este vorba şi de lacul de acumulare Costeşti-Stânca şi în râul Prut pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stânca până la satul Giurgiuleşti.
Amenzile prevăzute pentru pescuitul în locurile interzise oscilează între 100 şi 400 de lei pentru persoanele fizice şi de la 4000 la 6000 de lei pentru persoanele juridice.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1889
- Populația:
- 16606 locuitori
Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.
Comentarii
(0)