Spre compartiment: Natura şi turismul
14 martie 2015, 11:36 Natura şi turismul views 11816
Mituri despre călătoriile fără vize în Israel
14 martie 2015, 11:36 Natura şi turismul views 11816

Mituri despre călătoriile fără vize în Israel

Vă propunem să luați cunoștință de următorul material pentru a destrăma miturile care s-au creat la subiectul dat.

Mitul nr. 1: Despre angajare

- regimul de vize a fost abolit doar pentru călătorii de scurtă şedere cu scopul de turism, tratament medical, deplasare de serviciu sau vizită particulară. Pentru alte obiective, inclusiv angajarea în cîmpul muncii, este necesară, în continuare, obţinerea unei vize din partea autorităţilor israeliene;

Mitul nr. 2: Despre călătoria «fără viză» cu pașaport non biometric (simplu)

- intrarea pe teritoriul Statului Israel este permisă DOAR pentru posesorii paşapoartelor biometrice, valabile cel puţin 6 luni de la ziua intrării, pentru o perioadă de pînă la 90 zile în decurs de 6 luni; Posesorii pașapoartelor simple urnează să apluce pentru viză.

Mitul nr. 3: Despre expulzare și anularea interdicției de intrare în Israel

-pașaportul biometric NU anulează interdicțiile de intrare în Israel inclusiv ordinele de părăsire forțată (expulzare) aplicate pe numele Dumneavoastră;
- în cazul cetăţenilor еxpulzați anterior din Statul Israel care doresc, după expirarea termenelor de restricţii aplicate, să călătorească în această ţară, aceștia urmează să se adreseze la Ambasada Statului Israel în Republica Moldova, pentru a primi acceptul corespunzător de a intra pe teritoriul israelian. Astfel, fiecare cerere va fi examinată de către autorităţile competente ale Statului Israel, reieşind din gravitatea infracţiunilor comise anterior de către solicitantul în cauză;

Mitul nr. 4 Despre vizitarea rudelor în Israel

- persoanele care intenţionează să intre în Statul Israel cu scopul vizitării rudelor apropiate, deţinători ai vizelor de muncă în acest stat, urmează să coordoneze călătoria, în prealabil, cu Ministerul Afacerilor Interne al Statului Israel, în baza unei cereri depuse de către partea-gazdă (persoana fizică sau juridică cu cetăţenie/reşedinţă/înregistrare israeliană la care lucrează cetăţeanul Republicii Moldova cu viză de muncă).

Pentru a evita apariţia unor probleme la traversarea punctelor de trecere a frontierei de stat ale Israelului, în contextul abolirii regimului de vize, portalul Viza.md recomandă să luați în consideraţie informațiile de mai sus.

Pentru informaţii suplimentare, cetățenii R. Moldova se pot adresa la Ambasada Republicii Moldova la Tel-Aviv, la Direcţia Generală Afaceri Consulare a MAEIE sau pot apela la Reprezentanţa Ambasadorului nerezident al Statului Israel.

Tel. de contact al Ambasadei Republicii Moldova la Tel-Aviv:
+ 9723- 523-10-00

Direcţia Generală Afaceri Consulare:
+373 22 201 045
+373 22 201 047

Reprezentanţa Ambasadorului nerezident al Statului Israel:
(+373 22) 88 80 22

Portalul Viza.md reamintește că la finele lunii ianuarie 2015 mai mulți moldoveni nu au putut intra fără vize pe teritoriul Statului Israel.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

viza , calatorie , Israel

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2734 mii locuitori

Cinişeuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Amplasat pe malul pîrîului Saharna, satul Cinişeuţi este situat la o distanță de 13 km de oraşul Rezina şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2734 de oameni. Satul Cinişeuţi este cel mai mare ca număr al populaţiei din raionul Rezina. Prima menţiune documentară a satului Cinişeuţi datează din 5 februarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.